Kempujte v Napoleonovom vyhnanstve na ostrove Elba

Kempujte v Napoleonovom vyhnanstve na ostrove Elba

Tip na taliansky trip!

Taliansky ostrov Elba je tretím najväčším ostrovom po Sicílii a Sardínii. Vyhľadávajú ho najmä milovníci kempovania, ktoré je tu dostupné celý rok, preto neváhajte a vyrazte na netradičnú dovolenku na ostrov Elba.

Okrem troch krásnych múzeí a Napoleonovho letného sídla s názvom Villa Napoleonica sa dnes pozrieme aj na iné krásy tohto pôvabného ostrova. Nudiť sa tu zaručene nebudete, okrem prírodných krás a rôznorodých športových aktivít, Vás očarí aj romantické pobrežie či nádherné výhľady. No a keďže Elba má mierne podnebie či v zime či v lete, neváhajte využiť jeden z množstva kempingov a vyraziť tak objavovať toto čarovné miesto.

Kemping Lacona Pineta – je jedným z najobľúbenejších a najkrajších kempingov na ostrove. Rozkladá sa na ploche viac ako 40 000 metrov štvorcových v srdci Národného parku, preto je obklopený borovicami a nádhernou lagúnou. Jemný piesok, plytký vstup do mora a kvalitné komplexné služby kempingu zaručujú dokonalú dovolenku aj pre rodiny s deťmi. Bazény, detské ihriská či animátori sú už len príjemným spestrením rodinnej dovolenky. No a či už si vyberiete nocovať v stane, bungalove, chate či apartmáne, budete určite spokojný s príjemnou dovolenkou plnou oddychu a kvalitných služieb.

Portoferraio – je hlavné mesto ostrova Elba. Malebné stredoveké prístavné mestečko je plné obchodíkov, reštaurácií či kaviarní. Jeho starobylé uličky sa oplatí poprechádzať, načerpáte z nich históriu a príjemnú atmosféru. Nad mestom Portoferraio sa nachádza mohutná obranná pevnosť, ktorá určite stojí za návštevu. A taktiež odporúčame navštíviť niektorú z množstva miestnych reštaurácií a vychutnať si čerstvo vylovenú rybku v kombinácii s pohárom dokonalo vychladeného vína.

Capoliveri – banícké a vinárske mestečko leží na juhovýchodnom pobreží ostrova a poskytuje tie najpanoramatickejšie výhľady, aké ste kedy videli. Pieskovo-skalnaté pláže patria medzi najkrajšie na ostrove, preto ak sem cestujete za vylihovaním na pláži, toto miesto by ste nemali vynechať. Jedným z najobľúbenejších kempov v tejto oblasti je Kemping La Foce, ktorý poskytuje piesočnú pláž s prekrásnou tyrkysovou lagúnou. Capoliveri je východiskovým bodom na poznávacie výlety po ostrove.

Bagnaia Lido – malé letovisko ležiace na severnej strane ostrova. Toto mestečko je atraktívna prímorská destinácia pre turistov vďaka jeho krásnemu centru s výhľadom na more. V okolí je bujná vegetácia čo zaručuje skvelý tieň v horúcich dňoch. Nachádza sa iba 11 kilometrov od hlavného mesta Portoferraio, ktoré je dobre prístupné autobusom alebo loďou, preto Vám nič nebráni navštíviť všetky okolité mestečká a objavovať tak krásu tohto ostrova. Dominantou mesta Bagnaia Lido je určite hrad z 11. storočia s názvom Volterraio, ktorý ponúka naozaj krásny výhľad na more a okolie.

Marina di Campo – ak hľadáte rušné mesto pre Vašu dokonalú dovolenku, určite odporúčame mestečko Marina di Campo s bohatým nočným životom. Historické centrum je oku lahodiace a vhodné na romantické prechádzky či oddych na dokonalej piesočnatej pláži. Vynechať by ste taktiež nemali radnicu obce Campi nell´Elba alebo akvárium, nachádzajúce sa 1,5 kilometra od Marina di Campo. Taktiež sa tu nachádza množstvo skvelých kempingov, stačí si len vybrať ten pravý pre Vás.

Aktuálne podmienky cestovania — Pri vstupe do krajiny je povinné preukázanie sa digitálnym COVID PASSomTaktiež je povinné vyplnenie digitálneho elektronického formulára najmenej 24 hodín pred cestou do krajiny a oznámiť príchod na Oddelení prevencie príslušného zdravotníckeho zariadenia.