Moskva - odhaľuje sa postupne

Moskva - odhaľuje sa postupne

Ako matrioška!

Jedno z najdrahších miest na svete sa oplatí vidieť aspoň raz. Odhalí sa vám postupne. História, nádherné budovy či jedinečné metro, už sa tešíte?

Ako matrioška hniezdi bábiky, ruské nádherné hlavné mesto sa odhaľuje vo vrstvách. V moskovskom srdci, impozantný komplex Kremeľ, Červené námestie a cukrovinkovo-pruhovaná kopula katedrály sv. Vasilija Blaženého sú stále najobľúbenejšie atrakcie. Na prehliadku mestského turistami menej navštevovaného vonkajšieho okruhu, cestujte metrom (známe pre bohaté architektonické detaily, ako sú vitrážne panely a zložité mozaiky). Prezrite si galérie vo Vinzavode, bývalej továrni na stáčanie vína, v súčasnosti umelecké centrum. Meander okolo novo rekonštruovaného VDNCH, takmer 28 ha stalinského výstaviska raz daboval „sovietsky Versailles“. V Gorkého parku pohľad na inauguračné vydanie Garážového trienále súčasného umenia (10. až 14. marec), predstavuje diela z ruskej rozsiahlej a kultúrne rozmanitej umeleckej krajiny. A hoci život v ZSSR nie je niečo, čo by moderní Moskovčania pravdepodobne oslavovali, retro kolekcia komunistickej propagačnej zbierky je dostatočným dôvodom na návštevu ruského súčasného historického múzea, predtým známeho ako Múzeum revolúcie.

Kedy sa vydať na cestu

Máj a október pre nižšie sadzby a menšie davy. V júny a júly sú futbalové zápasy o Pohár konfederácie FIFA Rusko. Od júna do septembra je vrcholná turistická sezóna.

Rada malého Princa

Plánujte dopredu návštevu kremeľských múzeí, vo štvrtok sú zatvorené. Vstupné je zdarma pre deti do 16 rokov, ale stále sú potrebné vstupenky (k dispozícii iba v deň návštevy). Všetci ostatní by si mali kúpiť vstupenky v predstihu.