Side a Alanya - kráľovská all inclusive dovolenka

Side a Alanya - kráľovská all inclusive dovolenka

Veľa muziky za málo peňazí

Kto už niekedy okúsil tureckú pohostinnosť, určite vie o čom je reč. Bohaté all inclusive, ktoré sa nedá porovnávať so žiadnou inou krajinou, moderné hotely a najmä nízke ceny.

Letoviská Side a Alanya uzatvárajú oblúk Tureckej riviéry a pre dovolenkárov sú stále populárnejšie. Tradičnou dovolenkovou destináciou Turecka je ale región Antalya a Belek, avšak povedzme si na rovinu, sem-tam by to chcelo zmenu. Side Alanya jú ponúkajú ako na striebornom podnose.

Regióny modernej alternatívy

Tak, ako všetky turecké letoviská, aj Side s Alanyou sú nesmierne pohostinné. All inclusive, ktoré tu budete mať k dispozícií, nezažijete už nikde inde. Koniec-koncov, dovolenkári, ktorí už niekedy Turecko navštívili, to iste vedia a ostatním by mohli odporúčať. Vedzte, že sa budete cítiť ako naozajstní králi.

Napriek tomu, že leto už končí, ešte vždy sa sem oplatí zavítať. To môžme garantovať. V septembri sa teploty predsa stále držia nad 30 °C, o teplote mora sa azda ani netreba zmieňovať a tou najlepšou správou sú skutočne nízke ceny. Dokonca, nič nepokazíte ani dovolenkou v mesiaci október.

Side a Alanya - skvelý tip na začiatok jesene

Regióny Side a Alanya sa nazývajú aj regióny modernej alternatívy. V Side sa snúbia absolútne moderné budovy, zväčša hotely, s historickým centrom a ruinami Rímskej ríše. Ak sa neviete rozhodnúť medzi modernými letovskami plnými rezortov a zábavy, a históriou, v Side to robiť nemusíte.

Alanya taktiež nesklame a ponúkne tradičný pohľad na mesto. Dominantou, je hrad, ktorý opticky oddeľuje Alanyu od mora. Musíte ho navštíviť. Okrem toho, či je to jeden región, alebo druhý, oba sú skvelé aj na príjemnú rodinnú dovolenku. Nájdete tu množstvo obchodov a v nich ceny, ktoré potešia.

Hrad oddeľujúci Alanyu od mora

To najlepšie, čo vás čakú, sú pláže navodzujúce pocit exotickej dovolenky. Najznámejšou je Kleopatrina pláž v Alanyi (neformálne sa taktiež nazýva aj západná pláž). Síce je dlhá „iba“ 3 km, no o to krajšie scenérie vám predvedie. A prečo „iba“? Nuž východná pláž má približne 15 km, tak preto.

Side na tom nie je horšie. Svojim návštevníkom ponúkne viacero pláží, ktoré stoja za to. Jemný piesok zmiešaný s lastúrami a drobnými kamienkami je príjemný a oddych si zaručene užijete. Okrem toho, Side a Alanya ulahodí aj fanúšikom vodných športov, keďže vĺn je tu pri veternejšom počasí až až.

Kleopatrina pláž - najkrajšia pláž regiónu

Hlavná letná sezóna už skončila a máme tu začiatok jesene. V Turecku však sezóna nekončí ani omylom a už vôbec nie v letoviskách Side a Alanya. Nezabúdajte, že práve tu dostanete veľa muziky za málo peňazí a mimo hlavnej sezóny to platí dvojnásobne. Poďte si užiť letnú - jesennú dovolenku!