Tlačová správa - Phuket je teraz pripravený privítať milovníkov pláží

Tlačová správa - Phuket je teraz pripravený privítať milovníkov pláží

Model Phuket Sandbox!

Thajsko sa opäť otvára pre dovolenkárov počnúc obľúbenou dovolenkovou destináciou Phuket. Prečítajte si za akých podmienok môžete cestovať do Thajska a čo Vás čaká pri príchode na vysnenú dovolenku.

Phuket/Thajsko, 28. júna 2021                                                                                   
Tlačová správa
 

Thajský úrad pre cestovný ruch (TAT) s potešením oznamuje opätovné otvorenie Thajska počnúc obľúbenou destináciou Phuketom. Od 1. júla môžu plne očkovaní cestovatelia vstúpiť a cestovať v rámci destinácie bez karantény v rámci "modelu Phuket Sandbox". Tento plán je súčasťou plánu Thajska otvoriť celú krajinu do polovice októbra 2021.

Oznámenie o modeli "Phuket Sandbox" bude oficiálne zverejnené vo vestníku thajskej kráľovskej vlády. Umožní vstup bez karantény plne očkovaným návštevníkom z krajín s nízkym až stredným rizikom vírusu SAR-CoV-2, ako to každé dva mesiace oznamuje a aktualizuje thajské ministerstvo zdravotníctva. Vďaka tejto iniciatíve si môžu návštevníci bezpečne vychutnať potulky po Phukete a jeho blízkych ostrovoch; ako sú Ko Racha, Ko Maithon, Ko Kai a Ko He počas ich pobytu.

V rámci príprav na privítanie a zabezpečenie bezpečného cestovania zahraničných cestovateľov a miestnych obyvateľov dosiahol Phuket cieľ zaočkovať viac ako 75 % miestneho obyvateľstva a pracovníkov cestovného ruchu a pendlerov. V tejto prvej fáze obnovenia cestovania sa návštevníci po prílete podrobia skríningovému PCR testu na medzinárodnom letisku Phuket. Ďalšie negatívne výsledky PCR sa budú vyžadovať 6. a 12. deň v závislosti od preferovanej dĺžky ich pobytu. Pri cestovaní do iných častí Thajska sa bude vyžadovať minimálny pobyt na Phukete počas 14 nocí pred odchodom do iných destinácií. Plne očkovaní cestovatelia musia mať stále v poriadku predpísané doklady. Pokiaľ ide o vstup do Thajska na maximálne 45 dní, turisti z Českej republiky, Maďarska, Poľska a Slovenska majú nárok na bezvízový režim. Cestujúci si musia zaobstarať tieto doklady:

- Potvrdenie o vstupe (COE) vydané veľvyslanectvom Thajského kráľovstva.

- Doklad o platnom očkovaní COVID-19 vakcínou schválenou Svetovou zdravotníckou organizáciou. (WHO).

- Zdravotné poistenie COVID-19 s minimálnym krytím 100 000 USD.

- Potvrdenie rezervácie ubytovania certifikovaného úradu pre bezpečnosť a ochranu zdravia Amazing Thailand (SHA Plus).

- Negatívny výsledok PCR-testu COVID-19 vydaný najneskôr 72 hodín pred odletom.

- Príchody podliehajú stiahnutiu aplikácie upozornenia na stanovené obdobie.

Thajsko začalo s masovým očkovaním proti COVID-19, pričom oficiálnym cieľom je do konca tohto roka zaočkovať viac ako 70 % populácie. S cieľom obnoviť cestovný ruch v krajine očkovanie na dosiahnutie kolektívnej imunity v hlavných turistických destináciách, ako sú Ko Samui, Krabi, Chiang Mai, Hua Hin a Pattaya, stále napreduje. Ďalší krok obnovy cestovného ruchu sa začne od polovice júla 2021, keď sa k Phuketu pridajú ďalšie hlavné destinácie: Ko Samui, Ko Tao, Ko Phangan, ktoré zrušia karanténne požiadavky pre plne očkovaných turistov, zatiaľ čo Krabi, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai, Buri Rum a Bangkok sa pridajú v októbri 2021. V rámci "modelu pieskoviska" je Phuket pripravený srdečne pozvať všetkých, najmä priateľov Thajska, na opätovnú návštevu ostrova Phuket, "perly Andamanu". Thajsko má tendenciu vydláždiť cestu, aby privítalo návštevníkov, ktorí si budú môcť vychutnať cestovanie na Phukete a zostať bez obáv s ohľadom na bezpečnosť a hygienu.