Tlačová správa - Chorvátsko a nová kampaň pre digitálnych nomádov

Tlačová správa - Chorvátsko a nová kampaň pre digitálnych nomádov

,,Chorvátsko, vaša nová kancelária! "

Chorvátsko spustilo kampaň pre digitálnych nomádov: „Chorvátsko, vaša nová kancelária!“, ktorá obsahuje všetky dôležité informácie týkajúce sa procesu žiadosti o povolenie a pobytu digitálnych nomádov v Chorvátsku.

Zagreb, 10. marca 2021.
Tlačová správa

Chorvátsko spustilo kampaň pre digitálnych nomádov: „Chorvátsko, vaša nová kancelária!“

Chorvátske turistické združenie spustilo novú kampaň „Chorvátsko, vaša nová kancelária!“ s cieľom predstaviť Chorvátsko ako atraktívnu a dobre pripravenú destináciu pre digitálnych nomádov. Reklamná kampaň sa bude okrem PR a mediálnych aktivít uskutočňovať prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Twitter. V rámci kampane bola na webovej stránke Croatia.hr vytvorená špeciálna podstránka „Chorvátsko, vaša nová kancelária“ v angličtine, ktorá obsahuje všetky dôležité informácie týkajúce sa procesu žiadosti o povolenie a pobytu digitálnych nomádov v Chorvátsku.

„Chorvátsko je jedným z prvých členov Európskej únie, ktorí regulujú dočasný pobyt pre digitálnych nomádov na jeden rok, čo je výsledok spolupráce medzi ministerstvom vnútra, ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí, ministerstvom zdravotníctva, ministerstvom financií a ministerstvom cestovného ruchu a športu. Chorvátsky cestovný ruch túto príležitosť v súvislosti s rozvojom celoročného cestovného ruchu víta. Kvalitnou ponukou a jednoduchšími postupmi sa usilujeme prilákať čo najviac digitálnych nomádov a tým krajinu spropagovať. Digitálni nomádi sú vynikajúcou príležitosťou pre chorvátske hospodárstvo a teší nás skutočnosť, že digitálni nomádi prejavujú zvýšený záujem o množstvo chorvátskych miest. Verím, že Chorvátsko urobí dojem na digitálnych nomádov svojimi prírodnými a kultúrnymi krásami, ako aj autentickou ponukou. Všetkým súčasným aj budúcim digitálnym nomádom prajem vrelé uvítanie v jednej z najžiadanejších a jedinečných európskych destinácií - v Chorvátsku“, uviedla ministerka cestovného ruchu a športu, Nikolina Brnjac.

Je potrebné poznamenať, že koncom novembra 2020 chorvátsky parlament prijal zákon o cudzincoch, ktorý vstúpil do platnosti začiatkom roku 2021, a podľa ktorého môže byť „digitálnym nomádom“ udelený prechodný pobyt v Chorvátsku až na rok. „Cieľom najnovšej kampane je predstaviť Chorvátsko ako krajinu, ktorá môže zaručiť digitálnym nomádom pohodlný a bezpečný pobyt a kvalitné životné podmienky. Chorvátsko je krajina, kde sa bežne hovorí anglicky. Krajina, ktorá ponúka jedinečný spôsob života s autentickými zážitkami, má dobré pripojenie na internet, priaznivé podnebie a nádherné prírodné prostredie, dobrú vzdialenosť a dostupnosť pre zvyšok Európy. Chorvátsko je vysoko cenovo dostupné v porovnaní s európskymi štandardmi a kvalitnou zdravotnou starostlivosťou“ uviedol riaditeľ Chorvátskeho turistického združenia, Kristjan Staničić s tým, že očakáva, že nový právny rámec a kampaň, ktorá sa bude uskutočňovať pravidelne počas celého roka, bude mať pozitívny
vplyv na zvýšenie počtu digitálnych nomádov v Chorvátsku.

Vyššie uvedené uznalo aj množstvo zahraničných médií, vrátane popredného svetového turistického portálu Lonely Planet, ktorý venoval nedávny článok téme digitálnych nomádov a podmienkam, ktoré musia cudzinci splniť, aby mohli stráviť rok v Chorvátsku ako digitálni nomádi, zatiaľ čo renomovaný časopis Forbes, vo francúzskom aj americkom vydaní, publikoval článok Chorvátsku ako o žiaducej a otvorenej destinácii digitálnych nomádov. Mnoho amerických médií predstavuje Chorvátsko ako veľmi žiadanú destináciu digitálnych nomádov.

KONTAKTY PRE MÉDIA:
Andrej Maťko, e-mail: amatko@settour.sk, Mob: (+421) 905 656 846
Luděk Hladiš, e-mail: LHladis@aviareps.com, Mob: (+420) 724 266 896