Poprechádzajte sa po pláži so svojou láskou na Malorke

Poprechádzajte sa po pláži so svojou láskou na Malorke

Romantika ako z filmu!

Chystáte sa na dovolenku do Španielska na krásny ostrov Malorka? Prinášame Vám pár tipov na najromantickejšie pláže, ktoré sa s Vašou polovičkou určite oplatí navštíviť.

Playa de Formentor – jedna z najkrajších, najromantickejších a najnavštevovanejších pláží. Romantická scenéria s luxusného lehátka na tyrkysové more a piesočnatú pláž. Nachádza sa v severnom cípe Malorky, asi 10 kilometrov od prístavu Pollensa. V jej okolí sa môžete poprechádzať aj v krásnych borovicových lesoch a v horúcich dňoch sa v nich trošku schladiť. Pláž je dlhá asi 1 kilometer a veľa turistov ju vyhľadáva aj vďaka jedinečnému výhľadu na najvzdialenejší bod na ostrove Cap de Formentor, ktorý končí typickým majákom. Na pláži sa nachádza aj luxusná reštaurácia, kde odporúčame ochutnať čerstvo ulovené a pripravované ryby. Túto pláž určite stojí za to s Vašou polovičkou navštíviť a užiť si tak toto romantické prostredie do sýta. 

Calla Agula – táto nádherná pláž, vzdialená 80 kilometrov od hlavného mesta Palma de Mallorca Vás taktiež ohúri krásnym, čistým a trblietavým morom tyrkysovej farby. So svojou láskou si môžete spraviť dlhú romantickú prechádzku, keďže v jej blízkosti sa nachádzajú dve ďalšie jedinečné pláže Cala Mesquida a Cala Moltó. K nim sa dostanete jednoduchou prechádzkou po pobreží. Taktiež sa môžete vybrať do asi 2 kilometre vzdialeného stredovekého mestečka Capdepera a poprechádzať sa tak v typických úzkych uličkách. Romantiku môžete utužiť aj športovými aktivitami ako plachtením, šnorchlovaním či potápaním. Podmorský svet tu určite stojí za to vidieť. 

Son Serra de Marina – je vyhľadávanou plážou hlavne surfermi či milovníkov adrenalínových vodných športov. Vďaka silnejším vetrom, pre ktoré je táto oblasť známa, je pláž lemovaná piesočnými dunami, ktoré dotvárajú romantickosť tejto pláže. Pobrežná oblasť Son Real je prírodnou rezerváciou a nie je moc známa turistom, preto si tu pri Vašej prechádzke po pláži užijete skôr samotu. Výhľad na nádherné čisté more v pozadí so surfermi a pozorovanie západu slnka je to najromantickejšie, čo ste kedy videli. Pobrežie sa tiahne až k polostrovu Cap Farrutx. Pláž má asi 400 metrov,je piesočnatá a čiastočne umelo vytvorená. 

Playa de Camp de Mar – 150 metrov dlhá piesočnatá pláž, s plytkým vstupom do mora je vyhľadávaná práve rodinami s deťmi. Ak preto cestujete s deťmi, toto miesto bude pre Vás rajom na zemi. Najvýraznejším prvkom tohto miesta je reštaurácia Illeta, ktorá sa nachádza na skale uprostred zálivu a je s pobrežím prepojená drevenou lávkou, ktorá láka najmä deti. Okolie pláže je lemované hotelovými resortmi a promenádou, kde nájdete obchody so suvenírmi, reštaurácie a kaviarne. Po dni plnom zážitkov Vám už v podvečer nič nebráni romantickej prechádzke so svojou láskou po tejto nádhernej pláži a pozorovaniu západu slnka za doprovodu jemnej hudby z priľahlých barov. 

Playa des Coll Baix – ak túžite po romantike na odľahlej pláži a samote a nie preplnené rezortové pláže, odporúčame Vám práve Playa des Coll Baix. Panenská pláž, ktorá sa nachádza 8 kilometrov od Alcúdie, obkolesená obrovskými útesmi. Prístupná je ľoďou alebo menšou turistikou po skalnatom chodníčku, čo Vám zaručí, že na pláži nebudete musieť prekračovať davy opaľovania chtivých turistov. Pláž je dlhá 220 metrov a široká 50 metrov a na obzore môžete taktiež obdivovať skalnaté útvary týčiace sa nad hladinou kryštáľovo čistého mora. Pripraviť by ste sa však mali na to, že na tejto pláži nenájdete žiadne služby, ani reštaurácie. Romantika ako vyšitá! 

Aktuálne podmienky cestovania — Pre vstup do krajiny je potrebné preukázať sa negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín. Taktiež je povinné vyplnenie sanitárneho formulára, po ktorom dostanete QR kód, s ktorým sa budete následne preukazovať. Pred cestou do Španielska odporúčame sledovať stránku www.mzv.sk, kde by v najbližších dňoch mali byť aktualizované podmienky pre očkovaných turistov a cestujúcich, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali.