Okúpte sa v Poseidonovej záhrade na Ischii

Okúpte sa v Poseidonovej záhrade na Ischii

TOP dovolenková destinácia!

Výborný tip na dovolenku v Taliansku. Ischia, vulkanický ostrov plný prekvapení, zákutí, minerálnych prameňov a bahenných zábalov. Užite si letnú dovolenku na Ischii a urobte tak niečo aj pre svoje zdravie!

Maličký vulkanický ostrov leží 30 kilometrov západne od mesta Neapol. Ostrov je prevažne hornatý, je dlhý 10 kilometrov a široký 7 kilometrov, čo robí rozlohu 46,3 km2. Vďaka sopečnému pôvodu je bohatý na horúce termálne pramene, prírodné horúce pary či liečivé bahenné zábaly. Na ostrove pramení viac ako 150 horúcich minerálnych prameňov vhodných na terapeutické účely, na liečenie gynekologických a reumatických problémov, kožných ochorení či astmy. Vyberte sa s nami na tento krásny ostrov plný nečakaných zážitkov.

Aragónsky hrad – najväčšia dominanta ostrova Ischia je bezpodmienečne Aragónsky hrad. Nachádza sa malinkom ostrove neďaleko Ischie a dostanete sa sem krásnou prechádzkou po kamennom moste. Jeho výstavba začala v 5. storočí pred n.l., ale odvtedy bol niekoľkokrát prestavaný a zrenovovaný. Do roku 1860 slúžil Aragónsky hrad ako väzenie ale taktiež poskytoval útočisko mnohým básnikom. Dnes môžete na hrade nájsť reštauráciu, kaviareň, obchod so suvenírmi, konajú sa tu festivaly a jarmoky. Taktiež by ste nemali vynechať Vojenské múzeum s oddelením mučiacich nástrojov s hrôzostrašnými napodobeninami exponátov.

Epomeo – najvyššiu horu Ischie je vidieť z väčšiny bodov na ostrove, keďže dosahuje výšku až 789 metrov. Na jej svahoch nájdete vinice a kúsok od vrcholu ju pokrýva biela láva. V jednej z tufových kamenných jaskýň bol postavený malý kostol a pustovňa. Ak sa aj rozhodnete pre výstup na horu Epomeo, môžete využiť niekoľko turistických chodníčkov, no pripravte si dobrú kondičku. Ak to však zvládnete až na vrchol, čaká Vás neskutočný výhľad na ostrov a Neapolský záliv.

Kláštor Santa Maria della Consolazione – Ak ste navštívili Vojenské múzeum a mučiace nástroje vo Vás nevyvolali dostatočne hrôzostrašné pocity, vyberte sa do kláštora Santa Maria della Consolazione. Kláštor bol založený v roku 1575 a vstupovali doň prvorodené dcéry z aristokratických rodín, aby rodinné dedičstvo mohlo prejsť na prvorodeného syna. Náhrobné kamene na cintoríne Vám naženú hrôzu už len z morbídneho spôsobu pochovávania. Mŕtve členky kláštora nechali rozkladať na kamenných stoličkách uprostred miestnosti a ostatné členky sa k týmto telám chodili modliť. Malo to posilniť myšlienku, že telo je len schránka pre dušu. Je to naozaj silný zážitok, preto ho odporúčame iba pre silné povahy.

Poseidonové záhrady – najnovší a najväčší termálny park, ktorý sa rozprestiera na 6 hektároch s viac ako 20 bazénmi s rôznymi teplotami vody od 15°C až do 40°C. Kúpele sa nachádzajú v kopcoch, obklopené zeleňou a dokonalým výhľadom na more. Ak Vás už kúpanie v termálnych bazénoch omrzí, vyskúšajte exkluzívne wellness centrum, ktoré poskytuje množstvo procedúr, ale aj prírodnú saunu, ktorá sa nachádza na vrchole termálneho parku v jaskyni. No a ak si chcete užiť slnečný deň naplno, využiť môžete aj súkromnú pláž, ktorá má viac ako 8000 m2. Samozrejmosťou sú reštaurácie či kaviarne na veľmi vysokej úrovni.

Aktuálne podmienky cestovania — Pri vstupe do krajiny je povinné preukázanie sa digitálnym COVID PASSomTaktiež je povinné vyplnenie digitálneho elektronického formulára najmenej 24 hodín pred cestou do krajiny a oznámiť príchod na Oddelení prevencie príslušného zdravotníckeho zariadenia.