Navštívte Váš obľúbený grécky ostrov

Navštívte Váš obľúbený grécky ostrov

Najkrajšie ostrovy Grécka!

Chystáte sa na dovolenku na jeden z gréckych ostrovov a neviete sa rozhodnúť, ktorý je pre Vás ten najvhodnejší? Prečítajte si, čo ponúkajú turisticky najobľúbenejšie ostrovy a nechajte sa inšpirovať!

Kréta – je najobľúbenejší a najznámejší grécky ostrov, ktorý sa môže pýšiť vysokej obľúbenosti medzi turistami. Je známy vďaka svojim krásnym plážam a čistému moru a vďaka tomu je favoritom hlavne pre rodiny s deťmi. Nezaostáva ani v historických pamiatkach ako hrady, paláce, mešity či vykopávky. Každé mesto na ostrove je niečím zaujímavé, preto si tu každý nájde to, čo od dovolenky očakáva. Ak ste aktívny dovolenkár alebo len túžite po oddychu na pieskovej pláži, Kréta je pre Vás ideálna dovolenková destinácia. 

Rhodos – štvrtý najväčší grécky ostrov taktiež ponúka veľa atrakcií. Piesočnaté pláže a historické miesta Rhodosu lákajú každoročne mnoho turistov na vytúženú dovolenku, aj vďaka tomu sa tento ostrov vyznačuje ako jeden z najrušnejších miest Grécka. Ponúka však množstvo alternatív na výlety akéhokoľvek druhu, preto odporúčame prenajať si auto a v rámci ostrova môžete objavovať krásy historických pamiatok, útesov či opustených pláží. Je to jedno z najteplejších miest v Grécku, keďže slnko na ňom svieti viac ako 300 dní v roku. Je vhodný na dovolenku v každom ročnom období.  

Thassos – je označovaný za jeden z najzelenších ostrovov Grécka, vďaka svojim hustým borovicovým lesom. Ak ste aktívny turista, toto miesto bude pre Vás ideálne. Ostrov je vhodný pre pešiu turistiku vyšľapanými cestičkami k vodopádom, jaskyniam, zrúcaninám či horským dedinkám s charakteristickými kamennými domčekmi. A po nezabudnuteľnej prechádzke si môžete užiť smaragdovo kryštálové more na poloprázdnych pieskových či kamienkových plážach a chytať bronz. Pokiaľ sa však po vydatnej poznávacej prechádzke chcete odreagovať vodnými športami alebo si len tak posedieť v bare, odporúčame Golden Beach na východe ostrova. 

Mykonos – najrušnejší z gréckych ostrovov. Ak túžite po luxusnej dovolenke s top službami a bohatým spoločenským životom, ostrov Mykonos by ste nemali vynechať. Je známi aj medzi celebritami, vďaka rušnému nočnému vyžitiu, preto ho neodporúčame turistom, ktorí hľadajú tiché a nenápadné miesta. Na ostrove sa nachádza mnoho kvalitných reštaurácií, barov či diskoték, vďaka ktorým sa tu určite nudiť nebudete. Toto miesto sa však oplatí navštíviť aj vďaka krásnym plážam a typickej gréckej architektúre, kde odporúčame navštíviť miesto Little Venice, odkiaľ je sledovanie zapadajúceho slnka to najromantickejšie, čo ste kedy videli. 

Kos – domov známeho lekára Hippokrata, je taktiež turisticky obľúbený ostrov s krásnymi piesočnatými plážami a tyrkysovým morom, ideálny na kľudnú dovolenku s možnosťou peších turistických prechádzok za historickými pamiatkami. Za návštevu stojí napr. vyhľadávaná pamiatka – prvá nemocnica, ktorú založil Hippokrates alebo jeden z najstarších stromov – Hippokratov platan, ktorý nájdete na námestí platanov. Ostrov vhodný pre každú vekovú kategóriu s bohatým podmorským svetom, avšak potápanie s kyslíkovou bombou je tu, pre ochranu archeologických pozostatkov, zakázané. 

Korfu- najsevernejší grécky ostrov, alebo perla Iónskeho mora. To je ostrov Korfu. Typické grécke taverny, kaviarne, obchody, romantika a pohoda. To Vás čaká na tomto známom ostrove, vhodnom pre páry, rodiny s deťmi či seniorov. Symbolom Korfu je ostrovček Pontikonisi, s výnimočnou historickou pamiatkou Achilleon, palác cisárovnej Sissi, ktorý určite stojí za návštevu. Najväčšou turistickou atrakciou je kanál lásky, v mestečku Sidari, o ktorom sa hovorí, že ak kanál spoločne zamilovaný pár prepláva, nikdy sa nerozíde. Niekoľko kilometrové piesočnaté pláže a čisté a teplé more je už len čerešničkou na torte. 

Santorini- najkrajšie a pritom najdrahšie miesto Grécka. Pre svoju architektonickú krásu, romantické uličky, dokonalé pláže a obľúbenosťou medzi turistami, je ostrov Santorini najvyhľadávanejším gréckym ostrovom na dokonalú dovolenku. Počítať by ste však mali s vyššími cenami ubytovania aj služieb, no krása tohto miesta stojí za každé euro. Aj keď je to jedno z najkrajších turistických miest, je vhodné na kratšie dovolenky, keďže atrakcií na vyžitie tu veľa nie je. Preto ak hľadáte ideálnu dovolenku na leňošenie na pláži a večerné romantické prechádzky vo dvojici, je pre Vás toto miesto ideálna dovolenková destinácia. 

Aktuálne podmienky cestovania — Pri príchode je potrebné podrobné a presné vyplnenie online formulára v anglickom jazyku, ktoré je potrebné odoslať najneskôr 24 hodín pred vstupom do krajiny. Taktiež je povinný negatívny PCR test pre osoby staršie ako 5 rokov, nie starší ako 72 hodín. Ak ste zaočkovaní, budete potrebovať potvrdenie v anglickom jazyku, kde bude zrejmé, že od posledného očkovania ubehlo viac ako 14 dní. Pokiaľ ste Covid-19 prekonali, budete potrebovať potvrdenie v anglickom jazyku od verejného zdravotníckeho zariadenia, ktoré nesmie byť staršie ako 9 mesiacov.