Navštívte s rodinou najkrajšie pláže Chorvátska

Navštívte s rodinou najkrajšie pláže Chorvátska

TOP pláže Chorvátska!

Aj keď väčšina pláží v Chorvátsku je kamienková, nájdu sa aj miesta s krásnymi pieskovými plážami. Či už kamienky alebo piesok, more a prostredie je tu všade krásne a my Vám dnes prinášame zoznam najkrajších pláží v Chorvátsku.

Väčšina Slovákov už určite absolvovala dovolenku pri Jadranskom mori. Chorvátsko je známe väčšinou kamienkovými plážami, pričom niektoré sú vďaka plytkému vstupu do mora vhodné pre rodiny z deťmi, na niektorých musíte z móla skákať do vody. Nájdu sa tu však aj stále vyhľadávanejšie pieskové pláže, ktoré umocňujú zážitok z prímorskej dovolenky. My Vám dnes prinášame pár tipov na najkrajšie pláže Chorvátska, či už pieskové alebo kamienkové, ktoré by ste mali vyskúšať.

Zlatni Rat, ostrov Brač – bezpochyby najznámejšou a najkrajšou plážou v Chorvátsku je pláž Zlatni Rat na ostrove Brač. Táto kamienková pláž sa nachádza 1,5 kilometra západne od obce Bol a dnes ju navštevuje množstvo turistov. Preto by ste mali počítať, že ak sem neprídete zavčasu, svoju osušku si budete musieť rozložiť dosť ďaleko od brehu. Aj keď je táto pláž skutočne nádherná, mali by ste počítať s častým vetrom, ktorý na druhej strane praje priaznivcom windsurfingu.

Bilin Zal, ostrov Korčula – ak ste sa rozhodli tráviť letnú dovolenku na ostrove Korčula, vyskúšať by ste mali túto nádhernú piesočnatú pláž. Je obľúbená aj medzi domácimi, keďže sa nachádza na severnom pobreží Lumbardy. Pláž lemuje kamenný múr poskytujúci v popoludňajších hodinách skvelý chládok. Môžete si prenajať slnečníky a lehátka, okúpať da v kryštálovo čistom mori, neďaleko od pláže sa nachádza pohostinstvo, takže Vám nič nebráni užívať si relax na pláži kľudne aj celý deň.

Rajska plaža, ostrov Rab – 1,5 kilometra dlhá pláž je najväčšou plážou chorvátskeho Jadranu. Nachádza sa polostrove Lopar, na severe ostrova Rab. Je nesmierne vhodná práve pre rodiny z deťmi, keďže je z jemného piesku a vstup do vody je nezvyčajne pozvoľný. Okolie pláže lemujú borovicové lesy, čo oceníte pri horúcom dni na slnku. Keďže sa pláž nachádza v zátoke, nemusíte sa báť ani silných vĺn, no a ak Vás už bude ležanie na lehátku nudiť, v okolí si môžete zahrať volejbal, minigolf, tenis či futbal.

Kraljičina plaža, Nin – táto pláž sa pýši dokonca titulom jednou zo 100 najkrajších pláží sveta. Má viac ako 8000 metrov a leží pri chorvátskom mestečku Nin. Na tejto najdlhšej pieskovej pláži Chorvátska prvý kráľ Chorvátska s jeho kráľovnou sledovali nezabudnuteľné západy slnka s výhľadom na horu Velebit. V blízkosti pláže je dokonca aj nálezisko liečivého bahna, vďaka ktorému bolo mesto Nin v roku 1960 zapísané ako kúpeľné mestečko.

Pláž Mali Bok, ostrov Cres -ak sa netúžite tlačiť na pláži s inými dovolenkármi a nemáte chuť vstávať už o 7.00 ráno, aby ste si chytili najlepšie miesto, pláž Mali Bok na ostrove Cres bude niečo pre Vás. Ide o najväčší chorvátsky ostrov, s plážami a zátokami, ku ktorým nie je také jednoduché sa dostať. K tým najkrajším sa dostanete asi za 30 minút chôdze po strmých chodníkoch. Zátoky sú však také nádherné, že každý meter stojí za to.  Samota, čistá voda a vysoké skaliská lemujúce pláž zaradili Mali Bok medzi najkrajšie skryté pláže sveta.

Pláž Stiniva, ostrov Vis – ďalšia pláž, tentokrát ocenená ako ,, najlepšia pláž Európy“. Taktiež patrí medzi skryté pláže, ku ktorým sa dostanete jedine po dlhej pešej túre alebo loďou či jachtou. Leží na 10. najväčšom ostrove Chorvátska, no paradoxne sa sem oplatí ísť iba na jednodňový výlet, tráviť týždennú dovolenku by ste tu nechceli. Pláž sa však nachádza medzi vysokými skalami, čo Vám zaručí súkromie a dokonalé tyrkysové čisté more Vás naozaj ohúri.

Aktuálne podmienky cestovania — Pri vstupe do krajiny je povinné preukázanie sa negatívnym PCR testom , nie starším ako 72 hodín. Taktiež je povinné vyplnenie formulára najmenej 24 hodín pred cestou do krajiny.  Zaočkovaní cestujúci sa potrebujú preukázať digitálnym COVID pass preukazom.