Navštívte na ceste do Kalábrie starobylý Rím

Navštívte na ceste do Kalábrie starobylý Rím

Tip na taliansky trip!

Jednou z obľúbených dovolenkových destinácií je talianska Kalábria, kam sa bez problémov dostanete autom. Výhodou je, že okrem užívania si dokonalých pláží v Kalábrii, môžete po ceste prebádať starobylé zákutia Ríma či iných zaujímavých miest.

Najjužnejší cíp Talianska – Kalábria je čoraz viac obľúbenou dovolenkovou destináciou pre turistov z celého sveta. Zo Slovenska do Kalábrie kľudne pricestujete aj autom za pár hodín, a pritom si môžete urobiť prestávku v talianskom hlavnom meste Rím a objavovať tak historickú atmosféru mesta. Ak sa už rozhodnete do Kalábrie cestovať autom, máme pre Vás pár tipov, kde by ste sa mali určite po ceste zastaviť.

Benátky – hneď prvou zastávkou pri vstupe do Talianska by mohli byť preslávené Benátky, kde sa určite nudiť nebudete. Ak ste Benátky ešte nenavštívili a bude to pre Vás premiéra, verte, že budete ohúrení. Množstvo námestí, kostolov, bazilík a historických budov popretkávané kanálmi s plaviacimi sa gondolami je zážitok na celý život. Najznámejším miestom Benátok je bezpochyby Piazza di San Marco – hlavné námestie Benátok. Námestie je obklopené bazilikou, Dózovým palácom, zvonicou sv. Marka (symbol mesta) a orlojom s typickým okrídleným levom navrchu, takže všetky hlavné pamiatky, ktoré by ste mali navštíviť nájdete na jednom mieste, čo Vám ušetrí kopu času. Potom už len obed v niektorej z množstva výborných reštaurácií a môžete pokračovať v ceste do svojej vysnívanej destinácie – Kalábrie.

Rím – ďalšou zastávkou po ceste do Kalábrie by určite mal byť Rím. Starobylé mesto, kde si centrum mesta kľude prejdete aj pešo, keďže všetky dôležité pamiatky sa nachádzajú blízko seba. Najznámejšou dominantou je samozrejme koloseum, ktoré je od roku 2007 dokonca siedmym divom sveta! Kúsok od kolosea sa nachádza Forum Romanum, časť starého mesta, kde môžete obdivovať pozostatky budov staré viac ako 2000 rokov. No a dôležitou súčasťou Ríma je, samozrejme, Vatikán, a jeho slávna Bazilika sv. Petra. Bazilika bola vo výstavbe neuveriteľných 120 rokov a dnes ukrýva nádherné majstrovské diela. A keď budete mať šťastie, možno uvidíte aj pápeža.

Neapol – tretie najväčšie mesto Talianska, zapísané aj na zozname UNESCO a mesto, kde vznikla prvá talianska pizza. Centrum mesta je jedným z najrozsiahlejších a najkrajších miest na svete, preto o zaujímavosti a historické pamiatky tu nie je núdza. Množstvo starobylých kostolov, kláštorov a hradov či múzeí Vám zabezpečí nezabudnuteľné zážitky. Najznámejšou pamiatkou je Castel Nuovo, hrad obklopený piatimi vežičkami s prístupnou zbrojnicou a gotickou kaplnkou. Ak hľadáte niečo aktívnejšie, môžete sa vybrať na neďalekú, stále aktívnu sopku Vezuv, z ktorej Vás čaká neuveriteľný výhľad na okolie. No a určite by ste nemali pri návšteve Neapola vynechať mesto Pompeje, ktoré bolo v roku 79 pochované pod nánosmi sopečného popola a ktoré dokonalo zakonzervovalo toto historické mesto, ktoré dnes ukazuje život v minulosti.

Kalábria – ak sa už dostanete do Vašej cieľovej destinácie, okrem vylihovania na slnečných piesočnatých plážach by ste nemali vynechať ani dôležité pamiatky tohto regiónu. Okrem nádherných prírodných krás, nedotknutej divočiny a čarovných zákutí je Kalábria známa aj svojou históriou. Najznámejšou pamiatkou je katedrála v meste Catanzaro, v ktorej je umiestnená Madona s dieťaťom zo 16. storočia. Ak hľadáte mesto, v ktorom je rušný nočný život, zavítať by ste mali do mesta Soverato, ktoré sa pýši titulom prvé turistické mesto v Kalábrii. V celom regióne Kalábrie sú vhodné podmienky pre kitesurfing, windsurfing a taktiež potápanie, vďaka nádherným korálovým útesom a bohatým podmorským životom. Preto nech si vyberiete ktorékoľvek miesto ubytovania v Kalábrii, zažijete jedinečnú prímorskú dovolenku.

Aktuálne podmienky cestovania — Pri vstupe do krajiny je povinné preukázanie sa negatívnym PCR testom , nie starším ako 48 hodín. Taktiež je povinné vyplnenie digitálneho elektronického formulára najmenej 24 hodín pred cestou do krajiny.  Taliansko neuznáva národné očkovacie preukazy, ani potvrdenia o prekonaní choroby COVID-19.