Kiteboardujte a windsurfujte na Fuerteventure

Kiteboardujte a windsurfujte na Fuerteventure

Ostrov adrenalínových športov!

Druhý najväčší ostrov v Španielsku - Fuerteventura, patrí do súostrovia Kanárske ostrovy a nachádza sa v Atlantickom oceáne, čo zaručuje výborne podmienky na šport ako kiting či windsurfing. Vycestujte práve sem a užite si dokonalý športový adrenalín!

Kanárske ostrovy sú považované za jednu z najlepších dovolenkových destinácií, ak túžite po adrenalíne aj oddychu na piesočnatých plážach. Ideálny vietor, množstvo služieb poskytujúcich vybavenie na športy ako windsurfing či kiting, dlhé piesočnaté pláže a ľudia milujúci adrenalín. To všetko nájdete na druhom najväčšom španielskom ostrove Fuerteventura. 

Corralejo – hlavné turistické mesto ostrova nachádzajúce sa severe Fuerteventury poskytuje asi najlepšie podmienky na adrenalínové športy. Sú tu podmienky vhodné pre všetky úrovne jazdcov kitingu či windsurfingu, s dlhou piesočnatou plážou, najviac si to tu užijú mierne pokročilí jazdci, či tí skúsenejší. Pokojné lagúny sú vhodné pre začiatočníkov a deti. Ak s kitingom či windsurfingom iba začínate, nájdete tu množstvo skúsených lektorov, ktorí Vás do týchto adrenalínových športov radi zasvätia. Samozrejmosťou sú aj požičovne všetkých nástrojov, ktoré by ste mohli potrebovať. V hlavnej sezóne sa to tu však hemží turistami, preto by ste sa mali pripraviť aj na prekážky v podobe plavcov, či jašiacich sa detí vo vode. Toto miesto je taktiež výborným miestom, ak po náročnom športovom výkone hľadáte aj rušný nočný život.

Sotavento – na južnej strane ostrova sa nachádza letovisko Sotavento, ktoré taktiež láka športovcov a turistov z celého sveta, vďaka ideálnym dovolenkovým a športovým podmienkam. Toto miesto je v letných mesiacoch veľmi obľúbené na rodinné dovolenky, no obľubujú ho aj milovníci adrenalínových športov. V okolí sa nachádza množstvo hotelov, požičovní, kitingových a windsurferských škôl, reštaurácií, barov a obchodov. Najlepší vietor tu chytíte od apríla do septembra, kedy sa to tu windsurfermi len tak hemží. Poveternostné podmienky ho predurčujú hlavne pre pokročilých športovcov, pre začiatočníkov by silný vietor mohol byť problém. Ak už sa nachádzate na juhu Fuerteventury, odporúčame navštíviť aj pobrežie Costa Calma, ktoré milujú windsurferi, pretože je to jedno z najveternejších miest na ostrove. Vietor tu fúka po celý rok, no najviac si tú rýchlosť na vode môžete užiť v letných mesiacoch. 

Každopádne celý ostrov Fuerteventura žije adrenalínovými športami, preto nech sa vyberiete na ktorúkoľvek pláž, zažijete neskutočné športové zážitky. Obľúbeným športom je tu aj šnorchlovanie a potápanie, keďže podmorský svet je tu naozaj nádherný. Takže ak chcete vyskúšať niečo nové alebo sa len v športoch zdokonaliť , tento španielsky ostrov bude pre Vás jedinečná a dokonalá príležitosť. 

Aktuálne podmienky cestovania — Pre vstup do krajiny je potrebné preukázať sa negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín. Taktiež je povinné vyplnenie sanitárneho formulára, po ktorom dostanete QR kód, s ktorým sa budete následne preukazovať. Pred cestou do Španielska odporúčame sledovať stránku www.mzv.sk, kde by v najbližších dňoch mali byť aktualizované podmienky pre očkovaných turistov a cestujúcich, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali.