Novoročné cestovanie za exotikou

Novoročné cestovanie za exotikou

Vianoce a Nový rok v exotike? Prečo nie?

To, čo bolo po minulé roky samozrejmosťou sa dnes zdá byť nemožné. Tráviť Vianočné sviatky alebo novoročné oslavy v exotike sa zdá ako sci-fi. No nemusí to tak byť.

Za posledných pár rokov si Slováci obľúbili cestovanie za teplom počas Vianočných a novoročných osláv. Veď kto by nechcel stráviť upršané a mrazivé počasie na bielych slnečných plážach a chytať bronz? Túto idylku nám však prekazil známy vírus Covid 19 a cestovné kancelárie bojujú o život. Predaj dovoleniek a leteniek za posledný rok klesol o 90-95%, čo je pre cestovky likvidačné. Aj keď už veľa z nás stratilo nádej, že sa tento rok dostaneme čo i len cez hranice susedného štátu, my máme pre Vás dobré správy. 

Všetci vieme, že zážitok z cestovania sa nedá ničím nahradiť a preto Vám ponúkame výber najbezpečnejších krajín na zimnú dovolenku. Veď kto by chcel stráviť luxusnú dovolenku zatvorený v karanténe a podstupujúci množstvo PCR testov? Vyberte si z malebných ostrovných destinácií na Maldivách, kde budete úplne izolovaný od okolitého sveta. Na výber máte taktiež z krajín ako Dominikánska republika, Kuba, Zanzibar, Omán či Spojené Arabské emiráty, kde si exotiku a teplo užijete plnými dúškami. 

 

Zanzibar 

Tropický raj pri pobreží východnej Afriky Vám učaruje dokonalými potápačskými lokalitami, tropickým pralesom, luxusnými bielymi plážami a úchvatným podmorským svetom. Posledné roky si ho Slováci obľúbili a dnes je ťahákom silvestrovskej ponuky každej cestovnej kancelárie. Hlavné mesto Zanzibaru - Stone Town Vás uchváti svojou históriou a dokonca tu môžte navštíviť aj rodný dom Freddieho Mercuryho- lídra skupiny Queen. Je to jedna z mála krajín, ktoré pri cestovaní nevyžadujú negatívny test na Covid 19 a taktiež nemusíte absolvovať karanténu. Pohyb po ostrovoch je síce obmedzený, no ak máte vlastný domček na pláži a široko ďaleko vidíte iba pestrofarebné rybky a rôznorodé hviezdice, čo viac Vám treba? 

 

 

Dominikánska republika 

Jedna z najobľúbenejších exotických dovolenkových destinácií karibskej oblasti pre svoje palmami lemujúce biele piesočnaté pláže a tyrkysové pokojné more. Najvyhľadávanejšou destináciou je ostrov Punta Cana, ktorá je označovaná za najlepšiu golfovú oblasť sveta a preto ponúka okrem relaxu aj športové vyžitie. Pri vstupe do krajiny síce musíte predložiť negatívny test na Covid 19, nie starší ako 5 dní, ale okrem toho Vám už nič nebráni v užívaní si exotiky v tejto krajine. 

 

 

Spojené Arabské Emiráty 

Ešte nedávno bola dovolenka v Dubaji nedosiahnuteľným snom väčšiny Slovákov. Dnes je to jedna z cenovo dostupných dovolenkových destinácií pre každého, kto si chce užiť luxus 5-hviezdičkových hotelov, ulice plné drahých áut a najvyšších budov sveta. Obrovské spievajúce fontány, najdrahšie hotely sveta, mrakodrapy či umelo vytvorené ostrovy, to všetko nájdete iba v Dubaji. Toto miesto je proste stvorené na novoročné oslavy vo veľkom štýle. Vstup do krajiny je podmienený negatívnym PCR testom, nie starším ako 96 hodín a preloženým do angličtiny, ktorý je potrebné mať pri sebe už pri nástupe do lietadla. po prílete na letisko v Dubaji je potrebné vyplniť tlačivo o zdravotnom stave a stiahnuť si povinnú aplikáciu. Po prílete do Dubaja budete musieť ešte raz podstúpiť PCR test na letisku, no po ňom Vám už nič nebráni užívať si dovolenku pre náročných. 

 

 

V týchto ťažkých pandemických mesiacoch sme všetci opatrní aj čo sa financií týka. Preto sa mnoho Slovákov bojí rezervovať dovolenky a letenky, aby v prípade zhoršenia pandemickej situácie o peniaze za rezervácie neprišli. Dnes je už väčšina cestovných kancelárií poučená z prvej vlny pandémie a preto ponúkajú omnoho viac destinácií s bezplatným stornom. Okrem toho, niektoré krajiny zaviedli poistenie, ktoré Vám pri zhoršení pandemickej situácie zabezpečí cestu domov alebo pokryje prípadnú karanténu. Krajiny, ktoré sú od cestovného ruchu závislé a taktiež dopravcovia sa v tejto dobe snažia poskytnúť čo najbezpečnejší pobyt a prepravu svojich cestujúcich. 

 

Ale ak sa aj vyberiete do vyššie spomínaných exotických krajín, nezabúdajte, že po návrate na Slovensko sa musíte zaregistrovať na stránke eHranica a najneskôr po 5-dňovej domácej karanténe podstúpiť PCR test. Na zozname zelených krajín z ktorých po príchode na Slovensko nemusíte podstupovať karanténu ani testovanie sú: Austrália, Singapur, Nórsko, Taiwan, Nový Zéland, Južná Kórea, Írsko, Japonsko, Island, Čína a Fínsko.