ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Aktuálne: Maďarsko a koronavírus

Aktuálne: Maďarsko a koronavírus

Zhrnuli sme pre vás všetky dôležité informácie

Maďarsko uzavrelo svoje hranice už 01.09.2020 a okrem svojich občanov do krajiny nikoho iného nepúšťa. My sme pre Vás zhrnuli, za akých podmienok Vás cez hranice pustia. Týkajú sa Vás?

Cestovanie do Maďarska dnes už nie je samozrejmosť. Od 01.09.2020 Maďarsko uzavrelo hranice pred okolitým svetom a vstup do krajiny platí iba pre výnimky. Platí výnimka aj pre Vás?

Do Maďarska môžu vstúpiť len maďarský občania či cudzinci s oprávnením na trvalý pobyt na území Maďarska a jeho rodinný príslušníci. Od 10. novembra 2020 po dobu 30 dní je v krajine zákaz vychádzania v čase od 20.00 hod. do 05.00 hod. a taktiež je zavedený 90-dňový núdzový stav.  Samozrejmosťou je dodržiavanie epidemiologických opatrení, ktoré zahŕňajú 2-metrové odstupy, nosenie rúška či dezinfekcia rúk.

Máme pre Vás ale dobré správy! Pre občanov Slovenskej republiky, Českej republiky a Poľska platia výnimky podľa Nariadenia vlády 450/2020 z 5. októbra za podmienok ak :

-         Sa cestujúci preukáže, že má zarezervovaný pobyt minimálne na jednu noc na území Maďarska a rezervácia bola uskutočnená pred 05.októbrom 2020, teda pred platnosťou Nariadenia vlády 450/2020

-          cestujúci  podstúpi minimálne 5 dní pred príchodom na územie Maďarska testovanie na Covid19  a preukáže sa potvrdením v maďarskom alebo anglickom jazyku, že v čase vyšetrenia v jeho organizme nebol prítomný vírus Covid19

Výnimky taktiež platia pre súťažiacich, športových odborníkov, respektíve účastníkov športových podujatí (nie divákov), ak sa preukážu 2 negatívnymi testami nie staršími ako 5 dní pred vstupom do Maďarska a časovým rozdielom 48 hodín.

Taktiež je povolený vstup do krajiny za účelom odletu z letiska Ferencza Liszta prípadne príletu na letisko za podmienky, že cestujúci opustí krajinu do 24 hodín a že sa preukáže letenkou. Rodinní príslušníci ani známi nemôžu vstúpiť do krajiny s cieľom, aby na letisko priviezli alebo z letiska odviezli cestujúcich.