Aktuálne: Budeme v roku 2021 cestovať neobmedzene?

Aktuálne: Budeme v roku 2021 cestovať neobmedzene?

Viete už kam vycestujete tento rok?

Po náročnom roku 2020 poznačeným koronavírusom a pandemickými opatreniami sa nám už žiada cestovanie, dovolenka, teplo a slnko. Experti tvrdia, že rok 2021 nastane cestovný boom. Kam sa vyberiete Vy?

Rok 2020 bol poznačený pandémiou koronavírusu a najviac na to doplatil cestovný ruch. Experti predpokladajú, že v hlavnej sezóne roku 2021 nastane cestovný boom. Ľudia poznačený ,,lockdown-om“ využijú otvorenie hraníc štátov a vycestujú do prímorských oblastí hneď, ako sa bude dať. Už dnes sa rezervácie na letné dovolenky hrnú do cestovných kancelárií a všetci využívajú výhodné ceny leteniek. Ceny dovoleniek sa budú pohybovať podobne ako v rokoch 2020 a 2019 ale očakáva sa, že dovolenkári budú na svoje dovolenky utrácať viac. Po cestovateľskej absencii v roku 2020 si totiž cestujúci radi priplatia za väčší luxus a namiesto 4-hviezdičkových hotelov si rezervujú 5-hviezdičkový a namiesto polpenzie si radšej priplatia za All Inclusive.


Vzostup cestujúcich spôsobí taktiež uplatňovanie dovolenkových poukážok zo stornovaných dovoleniek minulého roku . Aj vďaka očkovacej vakcíne, ktorá má ochrániť najzraniteľnejšiu časť obyvateľstva, sa predpokladá rapídne uvoľňovanie pandemických opatrení a následný vzostup cestovného ruchu. Medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie budú patriť krajiny ako: Grécko, Turecko, Cyprus, Španielsko či Portugalsko. 


Aj napriek priaznivým odhadom na cestovanie v roku 2021, rekordy lámať nebude. Bude totiž skôr len prechodným rokom, kvôli slabšiemu prvému polroku, ale experti odhadujú, že rok 2022 bude v cestovaní prelomový.