Austrian Airlines obnovuje lety v Európe

Austrian Airlines obnovuje lety v Európe

Prvé lety už 15.6.2020

Od 15.6.2020 ponuka priame lety z Viedne do 27 miest v Európe, medzi nimi Amsterdam, Štokholm, Atény, Brusel, Paríž, Kodaň a ďalšie.

Intenzívne ochranné opatrenia

Intenzívne ochranné opatrenia, ktoré Austrian Airlines zaviedla na začiatku koronavírusovej krízy zostávajú naďalej v platnosti. Ide o zvýšenie frekvencie čistenia kabín lietadiel, používanie špeciálneho filtra na čistenie vzduchu a dezinfekčné prostriedky na palube lietadla.

Opatrenia na zamedzenie osobného kontaktu

Prísnejšie opatrenia na zamedzenie osobného kontaktu zaviedlo aj letisko Viedeň - od označenia na podlahe vyžadujúce odstupy po dostupnosť dezinfekčných prostriedkov po celej trasy z letiska až do nástupu do lietadla. Oddeľovacie tabule z plexiskla nainštalované na vybavovacích, stravovacích a informačných pultoch, bezkontaktné odbavenie batožiny a palubných lístkov a rýchle nástupné brány eliminujú osobné kontakty medzi cestujúcimi a personálom letiska.

Austrian salónik (lounge) na letisku ostáva zatvorený

V dôsledku dočasného obmedzenia letovej operácie salóniky na letisku Viedeň zatiaľ zostávajú zatvorené do ďalšieho upovedomenia.

Podmienky cestovania zo strany cestujúcich

Lietanie v časoch koronavírusu vyžaduje dodržiavanie prísnych podmienok aj zo strany cestujúcich, ako nosenie rúšok, rešpektovanie odstupu pri cestovaní vo verejnej doprave, na letisku a na palube lietadla. Cestujúci musia rešpektovať pravidlá pre vstup a karantény v krajine cieľovej destinácie a mali by počítať s dlhším časom odbavovania na letiskách.

Informujte sa o podmienkach vstupu v destinácii do ktorej cestujete

Cestujúcim, ktorí cestujú z Viedne, dôrazne odporúčame, aby sa informovali o aktuálnych cestovných obmedzeniach a podmienkach na vstup do cieľovej destinácie pred plánovaným začiatkom cesty. Interaktívnu mapu o reguláciách v jednotlivých krajinách nájdete tu: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

Lekárske osvedčenie s negatívnym výsledkom testu PCR

Pri vstupe do Rakúska zatiaľ platia predpisy oficiálne vydané rakúskymi orgánmi, v súlade s ktorými cestujúci musia predložiť lekárske osvedčenie nie staršie ako 4 dni s negatívnym výsledkom testu PCR na Covid-19. Ak cestujúci nemajú spravený test tak ho môžu za poplatok 190 € spraviť na letisku. Cena zahŕňa aj výsledok. Viac informácii na https://www.viennaairport.com/pcrtest

Zoznam letov

Priame lety z Viedne, od 15. júna 2020 Ďalšie priame lety z Viedne, od 22. júna 2020
Amsterdam (AMS) Belehrad (BEG)
Štokholm (ARN) Graz (GRZ)
Atény (ATH) Innsbruck (INN)
Brusel (BRU) Kyjev (KBP)
Bazilej (BSL) Košice (KSC)
Paríž (CDG) Miláno (MXP)
Kodaň (CPH) Nice (NCE)
Dubrovnik (DBV) Praha (PRG)
Dusseldorf (DUS) Split (SPU)
Frankfurt (FRA) Varšava (WAW)
Ženeva (GVA)  
Hamburg (HAM)  
Larnaca (LCA)  
Londýn (LHR)  
Mníchov (MUC)  
Bukurešť (OTP)  
Priština (PRN)  
Sarajevo (SJJ)  
Thessaloniki (SKG)  
Skopje (SKP)  
Sofia (SOF)  
Stuttgart (STR)  
Tirana (TIA)  
Tel Aviv (TLV)  
Berlín (TXL)  
Varna (VAR)  
Zurich (ZHR)