Aktuálne: Podmienky pre cestovanie do exotiky

Aktuálne: Podmienky pre cestovanie do exotiky

Vianoce a Silvester v exotike.

Aké podmienky treba splniť, aby ste si mohli užívať vianočné a novoročné oslavy v exotike?

Pandémia koronavírusu zapríčinila obmedzenie cestovania do ktorejkoľvek krajiny. Po dlhých mesiacoch cestovateľskej absencie sa nám dnes ponúkajú možnosti vycestovania do tých najexkluzívnejších krajín. Čo tak stráviť vianočné a novoročné sviatky v Thajsku, Tanzánii, na Kube alebo Maldivách? Prinášame Vám aktuálne informácie, aké podmienky Vás v jednotlivých exotických krajinách čakajú. 

 

Thajsko

Thajsko je jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácií práve na vianočné a novoročné oslavy. Pred odletom ste však povinný požiadať o Osvedčenie o vstupe (COE), vybavenie žiadostí trvá 3 dni. Taktiež musíte podstúpiť PCR testovanie a vybrať si z Alternatívnej štátnej karantény hotel, v ktorom chcete stráviť karanténu a už Vám nič nebráni odletieť. Po prílete Vás čaká znova PCR testovanie a následne transport do jedného z karanténnych hotelov na pláži alebo v centre mesta. Po piatich dňoch karantény Vám príde výsledok PCR testu a v prípade negativity sa môžete pohybovať po rezorte a určených miestach. Na 10.deň podstúpite druhý PCR test, kedy Vám po 5-tich dňoch znova príde výsledok. V prípade druhého negatívneho testu sa môžete voľne pohybovať po krajine a užívať si všetky výhody exotiky. 

 
 

Zanzibar 

Zanzibar alebo ostrov korenia je dnes považovaný za krajinu pre ideálnu exotickú dovolenku. Biele pláže, tyrkysové more, voľne žijúce exotické zvieratá a úchvatný podmorský svet Vám naozaj učarujú. Je to jedna z mála krajín, kde pri cestovaní nepotrebujete ani test na Covid 19 a ani absolvovanie karantény. Môžete si tak bezstarostne užívať teplé počasie v exotike.

 
 

Maldivy 

Maldivy Vás prekvapia dokonalými službami a rozprávkovým prostredím. Nie nadarmo sa Maldivy prezývajú aj ,,raj na Zemi”. Kto by si nechcel zaplávať s korytnačkami, prebádať podmorské jaskyne a koralové útesy s množstvom pestrofarebných rýb? Vlastná obsluha, súkromný bazén a bezkonkurenčné služby sú už len čerešničkou na torte dokonalej dovolenky. Pri vstupe do krajiny je potrebné preukázať sa negatívnym testom na Covid 19, nie starším ako 72 hodín a taktiež preukázanie platnej rezervácie hotela či rezortu. 

 
 

Kuba 

Najznámejší ostrov Karibiku, Kuba, ostrov známy nielen svojimi cigarami a rumom, ale aj prekrásnou prírodou, priehľadným morom a vždy dobre naladenými ľuďmi. Za návštevu stojí určite známy národný park Viňales, ktorý je zapísaný aj na zozname UNESCO. Pri cestovaní na Kubu ste povinný vypísať dotazník o svojom zdravotnom stave a priamo na letisku absolvovať PCR test. Do výsledku PCR testu ste povinný zostať v karanténe vo svojom hoteli, no výsledky sú zväčša od 24 - 48 hodín k dispozícii. Potom Vám už nič nebráni v užívaní si exotickej dovolenky a užívať si nezabudnuteľné zážitky.