Aktuálne: Nové požiadavky na vstup do dovolenkových destinácií

Aktuálne: Nové požiadavky na vstup do dovolenkových destinácií

Zhrnuli sme pre vás všetky dôležité informácie

V rámci začiatku cesty zaviedli niektoré dovolenkové krajiny zdravotné opatrenia pri vstupe, ako napr Predbežná registrácia na domovskej stránke alebo negatívne testy Covid-19. Opatrenia sa líšia v závislosti od dovolenkovej krajiny.

Nové požiadavky na vstup do Talianska

Regióny a miestne orgány v Taliansku môžu vydávať individuálne pravidlá pre vstup.

Nové požiadavky na vstup do Španielska

Od 01.07.2020 musia cestujúci do Španielska vyplniť formulár zdravotnej kontroly online pred odchodom. Formulár nájdete na domovskej stránke https://www.spth.gob.es/create a je k dispozícii v nemčine, angličtine, španielčine a francúzštine. Formulár sa musí predložiť na letisku ako QR kód v papierovej forme alebo na mobilnom telefóne.

Nové požiadavky na vstup na Madeiru a Azory

Pri vstupe na letisko vo Funchale (Madeira) sa musí preukázať negatívny test Covid-19, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín. Dotazník by sa mal vyplniť 48 - 12 hodín pred odchodom alebo po príchode, ktorý je k dispozícii v angličtine, portugalčine, nemčine a španielčine https://madeirasafe.com/#/login. Pri vstupe na Azory sa musí preukázať negatívny test Covid-19, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín. Pri pobyte na minimálne 7 nocí sa musí 6. deň vykonať nová skúška Covid-19, preto sa hostia musia obrátiť na zdravotnícky orgán príslušného regiónu.

Nové požiadavky na vstup do Arabských Emirátov

Všetci cestujúci od 07.07.2020 sú povinní preukázať negatívny test Covid-19. Toto sa dá urobiť pred odletom (maximálne 96 hodín vopred) Ak vstupujete do iného emirátu, test sa musel uskutočniť pred letom do Spojených arabských emirátov. Cestujúci, ktorí majú príznaky Covid-19, aj keď mali negatívny test pred odletom, môžu byť znovu testovaní na letisku a, ak je výsledok pozitívny, poslaný do 14-dňovej karantény. Okrem testu Covid-19 musia turisti pri vstupe preukázať zahraničné zdravotné poistenie a sú povinní zaregistrovať sa v aplikácii Covid -19 a stiahnuť si ich do svojho smartfónu. Pre Dubaj: inteligentná aplikácia Covid-19 DXB Pre všetky ostatné emiráty: Al Hosn SAE.

Nové požiadavky na vstup do Grécka

Od 1. júla 2020 je pri vstupe do Grécka pozemnou, námornou a leteckou dopravou povinná registrácia na nemeckej a anglickej domovskej stránke https://travel.gov.gr/#/. Registrácia prostredníctvom online formulára (Formulár pre vyhľadávanie cestujúcich) sa musí vykonať najmenej 24 hodín pred vstupom do 9. júla 2020. QR kód, ktorý sa vydáva pri registrácii, sa pri vstupe kontroluje. Na základe týchto informácií algoritmus zdravia vypočíta, či sa na dotknutej osobe vykonáva test. Cestujúci sa toho dozvie iba pri príchode. Testované osoby musia zostať v karanténe vo svojej hotelovej izbe až do vyhodnotenia testu, čo môže trvať až 36 hodín. Ak sa kód nedá preukázať, je možná pokuta 500 EUR.

Nové požiadavky na vstup na Cyprus

Od 01.07.2020 sa cestujúci na Cypre musia zaregistrovať online najmenej 24 hodín pred odchodom, aby dostali cyperský letový pas. Na tento účel je potrebné vyplniť dotazník na domovskej stránke anglického jazyka https://cyprusflightpass.gov.cy/en/legal-declarations Letový pas musí byť vytlačený a prenášaný so sebou počas letu. Ručne môžu vyplniť dotazník iba ľudia starší ako 65 rokov, budú k dispozícii pri letovom pulte. vytlačené na účely letu. Ručne môžu vyplniť dotazník iba ľudia starší ako 65 rokov, budú k dispozícii pri letovom pulte. Podľa cyperských orgánov sa v súčasnosti všetci hostia musia zaregistrovať.

Nové požiadavky na vstup do Veľkej Británie

Ak chcete vstúpiť do Spojeného kráľovstva, musíte sa zaregistrovať na stránke v anglickom jazyku https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk Registráciu prostredníctvom online formulára je možné vykonať do 48 hodín pred príchodom. Dokument, ktorý sa vydáva pri registrácii, sa pri vstupe kontroluje. Dokument sa dá vytlačiť alebo predložiť digitálne. Ak dokument nie je možné predložiť, je možná pokuta 100 GBP