English booking Thai booking

Viktória - miesto, ktoré ukrýva dvanástich apoštolov

21. máj 2017

Ale neber to prosím doslovne...

Viktória - miesto, ktoré ukrýva dvanástich apoštolov

Najmenší Austrálčan

Štát Viktória je síce malý, ale veľký. Nepochopiteľné? No, zvyčajne sa nestáva, že by som ťa takto zmiatol už hneď na začiatku. Dnes ale áno, vyžaduje si to situácia. Viktória je vôbec najmenší štát v celej Austrálii. Rozlohou. Keď sa pozrieš na mapu, voči ostatným Austrálčanom je to pekný nepomer. Na druhej strane je najviac urbanizovaným štátom krajiny kengúr. Už rozumieš? Je to dobrý dôvod, prečo navštíviť Viktóriu. Nájdeš tam totiž milión atrakcii a hlavne ľudí, ľudí, ľudí. Povedzme si na rovinu, v ostatných štátoch to trochu chýba.

Viktória - príroda

Dvanásti apoštoli

Je to tak, ak hľadáš dvanástich apoštolov, musíš sa vybrať do Austrálie. Konkrétne do Viktórie. Kto by to bol povedal, však? Ale nemôžeš to brať doslovne. Dvanásti apoštoli (The twelve apostles) sú prírodný úkaz, prírodný div tohto kontinentu, dominantou, ktorá patrí medzi najlepšie atrakcie vo Viktórii. Skaly trčiace z oceánu pri pláži v Národnom parku Port Campbell. Ak ich chceš vidieť na vlastné oči, treba sa poponáhľať. Marketingový názov ostal, no realita pravý, že z dvanástich apoštolov ostalo už len osem. Nuž, príroda je nevyspytateľná.

Dvanásť apoštolov - Viktória

Zaujímavá história

Trochu histórie nikomu nezaškodí, ani tebe. Až do polovice 19. storočia bola Viktória nezaujímavá. Patrila pod Nový Južný Wales a nič také, čo by stálo za zmienku, sa tu nedialo. Doslova, skapal tam pes. No potom to prišlo! V roku 1851 sa objavilo zlato a s ňou aj zlatá horúčka. A ako to už býva, to spôsobilo rozvoj dovtedy nevídaný. Brutálne stúpol počet obyvateľov. začal sa rozvíjať priemysel, skrátka, hotová revolúcia. Ak by ťa trápila otázka, čo robiť vo Viktórii, môžem ti odporučiť múzeá. Dýchajú históriu, a tá je v tomto štáte naozaj pútavá.

Múzeum Viktória

Melbourne je centrom

Melbourne je pravdepodobne druhým najznámejším mestom Austrálie. Keby sa ti podarilo tresnúť, že je hlavným mestom krajiny kengúr, nebude to veľké faux pas. Vyhovoriť sa môžeš na históriu. Melbourne skutočne bolo hlavným mestom celej krajiny, no iba chvíľu a naozaj dávno. Od roku 1927 je totiž hlavným mestom Austrálie Canberra. Tvrdiť, že si spomínaš na časy, keď bolo hlavným mestom Melbourne by už veľkým faux pas bolo. Tak či onak, patrí na zoznam, čo zažiť vo Viktórii. Nakoniec, práve tu žije temer celá populácia štátu Viktória.

Melbourne - Viktória

Rada EVA Air

Letenka do Viktórie ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Austrálie za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vždy si vyberieš hotel, aký ti vyhovuje a cestovanie po Austrálii si tak viac užiješ.