English booking Thai booking

Poznáš Golden Triangle juhovýchodnej Ázie?

24. jún 2017

Thajsko, Kambodža, Laos, Vietnam, Mjanmarsko

Poznáš Golden Triangle juhovýchodnej Ázie?

Len si ho nepomýľ

Golden Triangle alebo zlatý trojuholník má dva významy. V prvom rade je Golden Triangle cestovateľskou chuťovkou. Trasou tými najúchvatnejšími miestami juhovýchodnej Ázie. Cestou, ktorú musíš zažiť. Vedie k cestovateľskému orgazmu! Ale pozor! Má i druhý význam. Pomenovanie zlatý trojuholník sa tiež používa na označenie hraničnej oblasti Thajska, Mjanmarska a Laosu. Ide o hory, v ktorých sa vyprodukuje najviac ópia v celej juhovýchodnej Ázií. Musí ti byť jasné, že to tiež má dočinenia s drogami. Možno ťa práve napadli zimomriavky strachu. Báť sa však naozaj nemusíš. S Golden Trianglom v druhom zmysle slova do kontaktu vôbec neprídeš. Len si ich nepomýľ. A keď ti niekto povie, že navštívil zlatý trojuholník, nemysli si, že je drogový turista.

Chiang Mai - Thajsko - Golden Triangle

Tie krajiny stoja za hriech

Zlatý trojuholník pozostáva dokopy z piatich krajín. Najznámejšou je bezpochyby Thajsko. Ostatné štyri krajiny si budeš môcť užiť bez turistickej masy. Trasa vždy vedie cez tie najkrajšie miesta. V Thajsku to je, ako inak, Chiang Mai alebo plážové letovisko Koh Samui. Kambodžu zasa nemôžeš prejsť bez pohľadu na Siem Reap. V krajine, kde sa aj psy usmievajú, v Laose, je číslom jedna Luang Prabang. Čo iné ti môže napadnúť v spojitosti s Vietnamom, než Saigon? A nakoniec, Mjanmarsko ti núka starobylý Bagan a jazero Inle. Či už je to tá, alebo oná krajina juhovýchodnej Ázie, budeš padať na zadok. Všetky najlepšie atrakcie, ktoré som ti spomenul, sú výnimočné. Architektúrou, históriou, kultúrou, milými ľuďmi. Zažiješ niečo neopakovateľné, to ti garantujem!

Siem Reap - Kambodža - Golden Triangle

Cestovanie do trojky

Kam práve odskočili tvoje kučeravé myšlienky? Nič nie je tak, ako vyzerá. Cestovanie do trojky v tomto prípade znamená niečo úplne iné. Zoskupenie krajín, ktoré precestuješ. Väčšinou sú práve tri. Najznámejšou lahôdkou je cesta Thajsko - Mjanmarsko - Laos. Viem čo ti práve napadlo. Nemyslím tým ten ópiový sad, ktorý som ti spomínal na začiatku. Známou trasou je tiež Thajsko - Laos - Kambodža. Ako už ale vieš, krajín Golden Triangle je päť. Tvoria sa rôzne kombinácie. Napríklad k trase Thajsko - Laos - Kambodža pripojíme Vietnam. Povedzme si na rovinu: cestovať môžeš, ako ti napadne. Neexistujú striktné pravidlá zlatého trojuholníka. Aj keď, trasa by mala tvoriť trojuholník na mape. Ak sa ale cítiš, môžeš našupu precestovať všetkých päť krajín.

Luang Prabang - Laos - Golden Triangle

Oddychová verzia

Ako som už spomínal zlatý trojuholník má množstvo variant. Menej náročné, viac náročné. Viac krajín, menej krajín, viac atrakcií alebo menej atrakcií. Jednoducho, je z čoho vyberať. Zvyčajne sa vyberá triangel krajín. Ak si veríš a máš na to čas, pokojne precestuj aj všetkých päť krajín. No a ak zasa čas nemáš, ale stále počuješ volanie juhovýchodnej Ázie, naplánovať sa dá aj oddychová verzia. Napríklad iba s dvoma krajinami. Alebo s troma krajinami a menej atrakciami. V podstate, už len ak navštíviš ktorúkoľvek krajinu zlatého trojuholníka, budeš sa môcť pochváliť, že si bol v Golden Triangle. Jednou z oddychových verzií môže byť Thajsko - Kambodža, kde navštíviš Chiang Mai a Siem Reap. A ak do toho zakomponuješ plážové Koh Samui, to bude paráda!

Koh Samui - Thajsko - Golden Triangle

Východiskom je Bangkok

Nech už sa vyberieš na akúkoľvek trasu zlatého trojuholníka, Thajsko uvidíš vždy. Vieš ako sa vraví, že všetky cesty vedú do Ríma? Niečo podobné platí aj o juhovýchodnej Ázii. Všetky cesty vedú do Bangkoku. Mesto anjelov, hlavné mesto Thajska, je totiž východiskovým bodom Golden Triangle. Za každých okolností. Vždy priletíš do Bangkoku a odtiaľ už pokračuješ ďalej. A tiež vždy odlietaš z Bangkoku domov. Je to proste taký bod, ktorému sa nikdy nevyhneš. A ani sa mu nebudeš chcieť vyhnúť! Je to úžasné veľkomesto s nabitou atmosférou, ktorú si ani nevieš predstaviť. Bangkok zabezpečil Thajsku vedúcu pozíciu na cestách zlatého trojuholníka. Na záver ti ešte poradím. Leť s EVA Air. Ponúka totiž obrovský benefit, ktorým je let z Viedne do Bangkoku na priamo.

Bangkok - Thajsko - Golden Triangle

Rada EVA Air

Cestovanie krajinami Golden Triangle ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do juhovýchodnej Ázie za fantastické ceny! Výhodou je tiež priamy let z Viedne do Bangkoku bez prestupovania. Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vždy si vyberieš hotel, aký ti vyhovuje a cestovanie krajinami Golden Triangle si tak viac užiješ.