English booking Thai booking

Laos - miesto, na ktorom zastal čas

1. apríl 2017

Úsmev, prosím!

Laos - miesto, na ktorom zastal čas

Krajina usmievajúcich sa psov

Úsmevy sa spájajú azda s každou krajinou juhovýchodnej Ázie. Patrí to ku kultúre. Či už je to Thajsko, Mjanmarsko alebo Vietnam, úsmevy miestnych sú nekonečné. V jednej krajine je ale predsa len o čosi vyššia hranica usmievavosti, než v ostatných. Áno, tou krajinou je Laos. Vraví sa, že v Laose sa neusmievajú len ľudia, ale aj zvieratá, a ono je to naozaj tak. Usmievajú sa ešte aj psy, a tak si Laos vyslúžil celkom zaujímavý prívlastok. Krajina usmievajúcich sa psov. Pozdrav sa sabaidee a uvidíš, že sa pri tom nedá neusmievať!

Laos ľudia

Čo je to turizmus?

Pre nás čosi bežné. Pre ľudí v Laose však nie. Môže sa teda stať, že počas dovolenky v Laose stretneš iba minimum turistov, prípadne žiadnych. A to aj vtedy, keď navštíviš tie najlepšie atrakcie v Laose, či už hlavné mesto Vientian, alebo známy Luang Prabang. Miestni na turistov nie sú zvyknutí. Budú ti chcieť ochotne pomôcť. Ukázať ti ich spôsob života, poodhaliť kúsok súkromia a porozprávať o ich každodenných radostiach a starostiach. Nehľadaj za tým peniaze. Títo ľudia to budú robiť z radosti a najmä nezištne.

Laos - krajina usmievajúcich sa psov

Bude čo obdivovať

Tak, ako býva zvykom v krajinách juhovýchodnej Ázie, budeš mať čo obdivovať. Kultúra a spôsob života ti utkvejú v pamäti zrejme najviac. Konzumný spôsob života, honba za peniazmi a predbiehanie sa v postavení v Laose nemá miesto. Spoj to s nádhernou prírodou a pohostinnosťou miestnych — vznikne priam panenská krajina. Nedotknutá masovým turizmom. Už len z tejto nehmotnej stránky sa dá poskladať zoznam, čo zažiť v Laose. Zážitky z cestovania po tejto krajine ti ostanú po celý život.

Laos - poľnohospodárstvo

Exotika bez pláže

Ak by som práve teraz písal o okolitých krajinách Laosu, pláže by som ti zaiste odporučil. Keďže je ale reč o Laose, pláže ti odporučiť nemôžem. Je to z jednoduchého dôvodu. Krajina, v ktorej zastal čas, jednoducho, pláže nemá. Áno, je to vnútrozemská krajina. Ak som práve zbúral tvoje predstavy o exotickej dovolenke plnej snehobielych pláží, na Laos zabudni. Sem sa totiž chodí kvôli niečomu úplne inému. História krajiny ruka v ruke s kultúrou a prírodným bohatstvom ti dajú ten pravý dôvod, prečo navštíviť Laos!

Laos - príroda

Rada EVA Air

Letenka do Laosu ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Laosu za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov v Laose sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.