ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku vo februári?

Kam ísť na dovolenku vo februári?

Jari naproti

Kam ísť na dovolenku vo februári? Neviete, kam cestovať a ktoré destinácie sa vo februári oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Jari naproti

Teraz sa začína aj na Malorke jar. Okolo sedem miliónov mandľovníkov premieňa najväčší z Baleárskych ostrovov na bielo-ružové more kvetov (čo odôvodnilo už v roku 1966 trend dovolenky dôchodcov).

Odporúčame tiež ciele v Ázii, Južnej a Strednej Amerike a Afrike, tam napríklad Ugandu. Existuje veľa dobrých dôvodov, prečo navštíviť túto pokojnú republiku: časový rozdiel je pre Európanov len hodina, teploty sa pohybujú medzi príjemnými 25 až 30 stupňami, a čo je najdôležitejšie - len tam môžete pozorovať horské gorily v divočine.

Hoci môže byť február všade v Európe chladný a studený, ponúka záujemcom o kultúru tiež skutočné šance: február je najlepší čas na prehliadky miest.

Teraz je presne ten správny čas, jednoducho bez akýchkoľvek front sa prejsť do Dalího múzea vo Figueres (jednodenný výlet z Barcelony), mať Karlov most v Prahe romanticko zahmlený iba pre seba alebo sa túlať po Camden Markets v Londýne bez spanikárenej masy turistov (plný je vždy, ale teraz znesiteľný). Proti zlému počasiu pomáha dobré oblečenie, proti chladu teplý nápoj v rustikálnom pube, kaviarni alebo bistre.

Karneval – Divý pondelok (pondelok pred fašiangovým utorkom) je v roku 2017 dňa 27. februára - môžete osláviť aj vo vzdialených krajinách: prekvapivé alternatívy sú Rio de Janeiro alebo Mardi Gras v New Orleanse, divoký ruch na Trinidade a Tobagu alebo Zimný karneval v kanadskom Quebecu.

2016

Slávnosti v Riu

Február sa pre mnoho cestovateľských nadšencov nesie v znamení karnevalu. Fašiangový pondelok je v roku 2016 už 8. februára. Kto sa nechce zabávať v nemeckých citadelách, Kolíne nad Rýnom a Düsseldorfe, môže oslavovať karneval aj vo vzdialených krajinách. Okrem klasického Rio de Janeiro v Brazílii lákajú napríklad Seychely, od 22. do 24. apríla, na bláznivý ruch pri teplotách medzi 25 a 30 stupňov.

Ako ďaleká destinácia sa tiež odporúča Južná India. Dovolenkári tu nájdu na hausbótoch v stojatých vodách spomalenie - baňaté drevené bárky plávajú bludiskom riek, jazier a kanálov. Zraučený relax.

Uniknúť zlémmu počasu však môžete už aj za pár hodín letu. Napríklad Malorka je vo februári so svojimi mandľovými kvetmi a príjemnými teplotami u mnohých na vrchole cestovateľského zoznamu. Jar na Baleárskych ostrovoch - čo by kameňom dohodil.

2015

Alaaf alebo kvitnúce mandľovníky?

V tomto zimnom období rastie dopyt po teplejších destináciách – Ázii, strednej Amerikejužnej Amerike a Afrike. Odporúčame Abu Dhabi, kedže v SAE je celý rok horúci. V zimných mesiacoch sú, čo do teploty, príjemnejšie predovšetkým pobrežné oblasti. Napríklad na Sir Bani Yas Island, kde sú divoko žijúce zvieratá chránené. Nájdete tu viac ako 10 000 voľne sa pohybujúcich zvierat, ktoré vás lákajú na safari, tak trocha iného druhu.

Malorku netreba podceňovať – v tomto mesiaci je jedným z najobľúbenejších cieľov Európanov, keďže na tomto najväčšom Baleárskom ostrove sa začína jar. Okolo 7 miliónov mandľovníkov zmenia Malorku na bielo-ružový kvitnúci ostrov.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v februári môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie februárové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.