ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku v septembri?

Kam ísť na dovolenku v septembri?

Chceli by ste mať slnečnú jeseň?

Kam ísť na dovolenku v septembri? Neviete, kam cestovať, a ktoré destinácie sa v septembri oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Chceli by ste mať slnečnú jeseň?

S koncom letných prázdnin začína v septembri všade posezónne obdobie - príležitosť pre výhodné ponuky na cesty. Bez dlhých letov ponúka Južná Európa ešte príjemné teplo, ktoré zaručuje kúpeľnú zábavu. Stredomorské južné Portugalsko s Algarve je s priemerom 26 stupňov teraz populárnou destináciou pre turistov. Kto chce, môže stráviť s prenajatým autom každý deň dovolenky v inom zálive: iba medzi Albufeira a Praia da Rocha je najmenej 20 pláží.

Koniec sezóny sa blíži aj na Sardínii, ktorá je teraz oveľa lacnejšia. Na juhu sú dlhé pláže, severnejšie skôr malé piesočné zátoky – tu človek dostáva pocit, že je na exkluzívnej súkromnej pláží.

Ako ďaleká destinácia sa ponúka Čína. September je ideálny pre okružnú cestu: príjemné teploty, málo dažďa a žiadna turistická vrcholová sezóna. Teploty v Pekingu sú okolo 25 stupňov - ideálne pre návštevu Veľkého čínskeho múru alebo Zakázaného mesta.

2016

Čína na jeseň

Letné prázdniny sa končia hneď na začiatku mesiaca. September je teda ideálnym časom na dovolenku pre slobodných a páry bez školopovinných detí, ktorí sa chcú vyhnúť veľkému ruchu.

Bez dlhých letových časov nájdete v Južnej Európe príjemné teploty. Odporúča sa napríklad Algarve v Portugalsku, Provence vo Francúzsku alebo južné pobrežie Turecka.

September je ten správny čas aj na výlet do Južnej Afriky. Potešte sa pohľadom na voľne žijúce zvieratá v Národnom parku Kruger, navštívte Blyde River Canyon a pokochajte sa výhľadom zo Stolovej hory. Obísť nemožno ani Kapské Mesto, Pretóriu či Johannesburg.

Ako ďaleká destinácia v Ázii je skvelým tiopm na tento mesiac Čína. September je ako stvorený pre okružnú cestu - príjemné teploty, málo dažďa a mimo turistickej sezóny. Teploty v Pekingu sú okolo 25 stupňov a vy si tak budete môcť vychutnať návštevu Veľkého čínskeho múru alebo Zakázaného mesta. Festival cestovného ruchu v Shanghai. približne v polovici septembra, zasa ponúka rad kultúrnych podujatí.

2015

Big Ben alebo pláž?

Máte radi jeseň, ale najradšej slnečné počasie? V južnej časti Európy sa nachádzajú príjemné letné teploty. Stredomorské pobrežie Portugalska – Algarve s teplotou 26 stupňov je ideálnym miestom na kúpanie. Kto chce, tak každý deň môže stráviť v inej zátoke. Medzi letoviskami Albufeira a Praia da Rocha nájdete viac ako 20 pláži.

V septembri nie je Londýn taký hektický ako počas hlavnej letnej sezóny. Počas „Open House London“ dňa 19. a 20. septembra otvárajú zadarmo svoje dvere stovky známych budov pre všetkých návštevníkov.

V polovici septembra končia letné prázdniny vo väčšine európskych štátov. Ideálny čas na vycestovanie pre páry a jednotlivcov bez školopovinných deti.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v septembri môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie septembrové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.