ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku v októbri?

Kam ísť na dovolenku v októbri?

Návšteva miest a safari polárnej žiary

Kam ísť na dovolenku v októbri? Neviete, kam cestovať, a ktoré destinácie sa v októbri oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Návšteva miest a safari polárnej žiary

Aj jeseň je dobrý čas na cestovanie. Existuje veľa svetových destinácií, ktoré teraz majú svoju zvláštnu príťažlivosť. Atraktívnu fotografickú kulisu nájdu cestujúci napríklad v metropolách Viedeň, Paríž, Benátky a Rím. Halloween a vďakyvzdanie sú dobré príležitosti k letu do USA.

Alebo by ste radšej chceli ísť na sever - pri hľadaní polárnej žiary? Október je na to dobrý mesiac. Tak organizujú v nórskom Tromsø špeciálne safari polárnej žiary, pri ktorom sa „hľadači svetla“ spolu s hosťami vydávajú hľadať iskrivý fenomén. Trochu času by sa však malo naplánovať: polárna žiara sa ako je známe nedá ani rezervovať ani predpovedať.

Záverečný špurt pre poľovníkov výhodných ponúk: dňa 31. októbra je posledná možnosť na výhodné ceny pre včasných rezervujúcich na zimné obdobie. (Cestovné obdobie: 1. november až 31. marec)

2016

Halloween v krajine pôvodu

Jeseň je ten správny čas na cestovanie. Na svete existuje veľa destinácií, ktoré majú svoje zvláštne čaro práve počas jesene. Atraktívnu fotografickú kulisu možno nájsť napríklad v metropolách Viedeň, Paríž, Benátky alebo Rím. Halloween a Deň vďakyvzdania sú zasa dobrými príležitosťami na cestu do Spojených štátov.

Alebo by ste radšej navštívili púšť, more a kamenné mesto Petra? Jordánsko je považované za bezpečnú cestovnú destináciu a najlepšie sa sem cestuje prostredníctvom agentúry. Teplota vody okolo 27 stupňov poskytuje ideálnu dovolenku na pobreží Červeného mora - koralové útesy a loviská rýb na mieste robia z potápania zvláštny zážitok. Ak by ste si chceli užiť pohostinnosť beduínov a nasledovať stopy Lawrenca z Arábie vo Vadi Rum, nie je to nič nemožné.

Tip

Záverečný špurt pre poľovníkov na dobré ponuky - 31. októbra je posledná šanca profitovať z včasných rezervačných cien na zimnú sezónu.

2015

Polárne svetlo alebo Petra?

Rok 2015 je medzinárodným rokom svetla. Polárne svetlo ako prírodný fenomén je ideálne na pozorovanie práve v mesiaci október. Na severe Nórska v mestečku Tromso sa konajú špeciálne výlety za hľadaním „severského svetla“.

Je Vám už príliš zima? Kto hľadá teplejšie počasie, tak Jordánsko s 27 stupňami je tým správnym miestom. Veľmi obľúbené je predovšetkým kúpanie a potápanie v Mŕtvom mori. Návšteva známeho kamenného mesta Petra je taktiež ideálna v tomto príliš nie horúcom počasí.

Tip

31. októbra končia všetky zľavy za skoré objednávky na zimnú sezónu.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v októbri môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie októbrové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.