ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku v novembri?

Kam ísť na dovolenku v novembri?

Púšť alebo studené duny?

Kam ísť na dovolenku v novembri? Neviete, kam cestovať, a ktoré destinácie sa v novembri oplatia? My vám to prezradíme!

201

Púšť alebo studené duny?

Nemecko sa ukazuje v novembri často ako sivé, veterné a vlhké. To nie je príjemné, keď s tým musíte denne žiť - ale môže byť aj veľmi pekné, keď sa dobrovoľne do toho pustíte, napríklad pri Severnom mori.

Ostrý studený morský vietor prebúdza zmysly: čo môže byť krajšie ako vrždiaca studená prechádzka po opustenej pláži alebo po hrdinskom nezmyselnom boji s ovládateľnými šarkanmi? Potom natankujete teplo v plážovej kaviarni alebo pavilóne. To je na nemeckom, dánskom alebo holandskom pobreží v chladnom ročnom období lacnejšie ako zvyčajne. A s trochou šťastia sa vyskytne dokonca aj niekoľko slnečných, naozaj relaxačných dní .

Spoľahlivo teplo je naproti tomu v Oriente - napríklad v Dubaji. Tam, kde ešte pred dvoma generáciami stáli beduínske stany v púštnom piesku, týčia sa dnes k oblohe mrakodrapy. Urobte si sami obraz o bohatom emiráte, ktorý je ozdobený mnohými superlatívmi. Najlepšie celkom zhora – vyvezte sa výťahom na Burj Khalifa, pokiaľ je ešte najvyššou budovou na svete.

Aj  Benátkach je v novembri mierne počasie. Hoci teplomer ukazuje iba dvanásť stupňov Celzia, zato môžete vidieť lagúnové mesto na pobreží Jadranského mora teraz bez hurhaju návštevníkov.

2016

Krásny výhľad z veže superlatívov

Mesiac november býva často veterný a upršaný. Kto sa rozhodne pre dovolenku v novembri, letí zvyčajne do destinácií Karibik, Thajsko a Maldivy, v ktorých je sezóna v plnom prúde. Tiež Dubaj ponúka ideálnu klímu pre chladné, európske, ročné obdobie. Tam, kde pred dvoma generáciami ešte stáli beduínske stany v púštnom piesku, týčia sa dnes mrakodrapy do neba. Urobte si sami obraz o emiráte neobmedzených možností, ktorý je zdobený mnohými superlatívmi. Najlepší výhľad je z vrcholu mrakodrapu – vyvezte sa výťahom na najvyššiu budovu na svete, na Burj Khalifa.

Tip

V mesiaci november sú prvé sezónne zimné štarty. Najchladnejšie ľadovce už lákajú so športovými pasmi a pasmi na veselé párty.

2015

Tiger v Rajasthane alebo party na ľadovci?

Začína byť sychravo, veterno a vlhko. V Alpách začína štart zimnej sezóny: najchladnejšie ľadovce lákajú k športovým zábavám a na párty.

Ten, kto však nie je fanúšikom lyžovania a zimných športov, a chce cestovať v tomto ročnom období, lieta najčastejšie do vzdialených krajín ako napr. Ázie alebo Afriky. Niektorí cestujú do Indie – najmä na východné pobrežie a severovýchodný Rajasthan. Teplota sa tu pohybuje okolo 30°C a 11. novembra miestni obyvatelia oslavujú sviatok svetla Diwali.

November je perfektný čas na cestovanie do Maroka s príjemnými teplotami medzi 20 °C a 25 °C. Obzvlášť malebná a orientálna je atmosféra mesta Casablanca, Fés a Marrakéš.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v novembri môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie novembrové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.