ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku v júni, júli, auguste?

Kam ísť na dovolenku v júni, júli, auguste?

Poďme na sever

Kam ísť na dovolenku v júni, júli a auguste? Neviete, kam cestovať, a ktoré destinácie sa oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Poďme na sever

So začiatkom prázdnin v júni sa začína drahá hlavná sezóna. Väčšina cestujúcich sa teraz sťahuje na juh. Vyberte sa opačným smerom: jún patrí s asi 14 stupňami k najteplejším mesiacom na sopečnom ostrove Island, ktorý nadchýna s rozprávkovými fjordami, krištáľovo čistými jazerami a bizarnou lávovou krajinou.

Aj Dánsko sa prejavuje v lete v celej svojej kráse. Pop kultúrnou udalosťou roka je najväčšie Open Air v Severnej Európe, Roskilde festival. Od 24. júna tam 175 skupín robí po dobu desiatich dní so zvukmi rocku, popu, metalu a elektronickými zvukmi z ostrova Seeland jednu veľkú party zónu.

Najhlučnejšia destinácia Severu je a zostáva však Fínsko: po celé leto sú tam eventy, ktoré sú na špičkovej úrovni.

To by boli napr. Majstrovstvá sveta v nosení žien (Etusivu 30. júna až 1. júla). Pre účastníkov a divákov je to nezabudnuteľným zážitkom v mnohých ohľadoch. Ešte športovejšie to bude v dňoch 14. a 15. júla v obci Ukkohalla - na Majstrovstvách sveta v močiarovom futbale. Proti tomuto divadlu to môže FIFA zabaliť: stovky tímov po kolená v bahne meravo kráčajú proti sebe, až 4000 hobby športovcov z desiatich krajín sa trápi cez túto kašu. Nezabudnite gumové čižmy!

2016

Leto pri veľrybách

Letné prázdniny sa pomaly, ale iste blížia. Možno trocha netradičnými, ale zaujímavými destináciami sú okolité krajiny. Napríklad, celé Nemecko je počas tohto obdobia jeden veľký prázdninový raj – od ostrova Sylt a Amrumu až po Chiemsee a Čierny les.

Čo však ešte niečo netradičnejšie? Zaujímavou destináciou na toto obdobie je Nórsko. Ideálny čas na cestu do škandinávskej krajiny je v júli, kedy sú dni najdlhšie, najjasnejšie a najteplejšie. Preskúmajte Oslo pri priemernej teplote 22 stupňoch alebo si v okolí naplánujte dovolenku v prírode.

Tip

V Andenes, na severnom konci Vesterålen, sa dajú obzvlášť dobre pozorovať vorvane.

Veľa prírody vás tiež čaká v Kanade. Tyrkysové jazerá, zasnežené vrcholy, medvede a losy - západ krajiny je skutočným prírodným dobrodružstvom! Kto chce relaxovať, môže sa utiahnuť do prírodných parkov bez internetu a elektriny.

Špeciálne pre futbalových hundrošov je tu alternatíva. Od 10. júna do 10. júla je doma všetko v znamení Európskeho šampionátu. Preto treba útek pred veľkou športovou udalosťou dobre naplánovať.

Tip

V júni ponúkajú mnohé agentúry už prvé včasné rezervácie ponúk na zimné obdobie.

2015

Bali alebo Vikingovia

Nemusí to byť vždy klasická dovolenka, napríklad na Islande zažijete jeden z najteplejších mesiacov v roku. V júni tam je približne 14 stupňov. Sopečný ostrov vás uchváti úžasnými fjordmi, priezračnými jazerami a bizarnou sopečnou krajinou. V Hafnarfjordure sa od 14. do 17. júna koná Vikingský festival.

V lete je v Dánsku najkrajšie, teplota v júli je prijemných 22 stupňov. Oplatí sa návšteva najväčšieho festivalu severnej Európy v Roskilde, ktorý premení na desať dní ostrov Seeland na jednu veľkú párty.

Kto v letnej Európe nenájde pre seba vhodnú destináciu, mal by skúsiť Bali. Od októbra do apríla sú tu tropické dažde, ale v auguste sú tu perfektné podmienky, na pobreží je 30 stupňov. Kto má rád rušné dianie, môže sa 17. augusta zúčastniť osláv Indonézskej nezávislosti.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v júni, júli a auguste môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie letné destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.