English booking Thai booking

Chiang Mai - miesto, kde začína thajské dobrodružstvo

5. marec 2017

Keď pláže k dovolenke netreba

Chiang Mai - miesto, kde začína thajské dobrodružstvo

Pláže neexistujú

Na začiatok ti musím pripomenúť, že Chiang Mai je provinciou na severe Thajska. Ak sa tešíš na plážové chytanie bronzu, zabudni. Ak sa tešíš na biely piesok a tyrkysovo-modrú vodu, zabudni. Ak ťa to neodradilo, čítaj ďalej! Provincia Chiang Mai je totiž známa niečim úplne iným. V prvom rade, nestretneš tu toľko bežných turistov, ako v ostatných destináciách. Čo to znamená? Spoznáš pravé Thajsko. Okrem toho, príroda je tu tak krásna, zelená, živelná a takmer nedotknutá. Snáď aj preto, že sa tu nachádzajú dažďové pralesy. Turistika ako vyšitá!

Príroda Chiang Mai

Spojenie s prírodou

Počas dovolenky v Chiang Mai si prídeš na svoje. Teda pokiaľ máš dobrodružnú povahu a pláže ti netreba. Nikde v Thajsku neprídeš do takej interakcie s prírodou, ako práve tu. Môžeš napríklad navštíviť sloní prírodný park. Viem čo ti práve napadlo. Nie, nejazdí sa tu na slonoch. Môžeš k nim však pristúpiť a obdivovať ich majestátnosť. Môžeš ich kŕmiť, ba dokonca ich aj umývať. Ak by ti ale stále vŕtalo hlavou to jazdenie, ani to nevyhľadávaj. V Thajsku je to síce veľká turistická atrakcia, ale maj prosím trocha úcty k týmto nádherným zvieratám.

Prírodný sloní park v Chiang Mai

Mesto Chiang Mai

V Chiang Mai určite nestretneš toľko turistov, ako v Bangkoku. Aj keď je po hlavnom mesto Thajska druhé najväčšie. No stalo sa terčom mnohých cestovateľov. Pripravujú sa tu a naberajú energiu na ich ďalšie cesty. Mesto Chiang Mai má zaujímavú prezývku — mesto umenia a remesiel. To predznamenáva orientáciu na tradície a spoznanie thajskej kultúry vo všetkých oblastiach. Nestačilo zaujímavostí? Toto mesto bolo postavené už v 13. storočí a tak tu nájdeš množstvo pamiatok. Osobitne si musíš prehliadnuť staré mesto Chiang Mai ako celok.

Mesto Chiang Mai

Príjemné počasie

Počas dovolenky v Chiang Mai si uvedomíš jednu podstatnú vec. Že si tú dovolenku akosi viac užívaš… To bude tým počasím. Samozrejme, že aj na severe Thajska je teplo, nie je to ale žiadny extrém. Či už pôjdeš na turistiku do nádhernej prírody, alebo sa budeš prechádzať po uliciach mesta, budeš sa vďaka počasiu cítiť veľmi príjemne. Nebude ti zle z tepla, ani ťa z neho nebude bolieť hlava. Nebudeš musieť stále myslieť na to, ako si musíš dávať pozor na horúčavy. Provincia Chiang Mai je pokladaná za studenú. Ale neboj, baranicu nepotrebuješ.

Rada EVA Air

Letenka do Chiang Mai ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Thajska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov v Chiang Mai sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.