English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Severnom teritóriu zažiť!

3. jún 2017

Výber, ktorý ťa prekvapí

7 vecí, ktoré musíš v Severnom teritóriu zažiť!

#1 Zajazdiť si na ťave

Ťava? V Austrálii? Pochybovačne krútiš hlavou a spomínaš si na svoje zážitky z Egypta. No, áno, ťavy nájdeš aj v Austrálii a bude s nimi väčšia zábava, než s tými v krajine faraónov. A možno sa pýtaš, čo je na tom také výnimočné. Ale haló! Pripomínam: ťavy v Austrálii. Dokonca ich nájdeš pri Ayers Rock a snáď ti už napadajú aj určité súvislosti. Tak napríklad neuveriteľný zážitok v podobe ťavy ako dopravného prostriedku pri západe alebo východe slnka s návštevou miesta, ktoré patrí medzi najlepšie atrakcie v Severnom teritóriu.

Ťavy v Austrálii - Severné teritórium

#2 Spoznať pôvodnú kultúru

Vieš niečo o pôvodnej kultúre? Teraz nemyslím iba kultúru v štáte Severné teritórium, ale celého kontinente. Čakám síce negatívnu, ale pravdivú odpoveď. A vôbec sa za to nemusíš hanbiť, veď Austrália je pre Slováka v mnohých ohľadoch tajomná. Jedným z dôvodov, prečo navštíviť Severné teritórium je spoznanie pôvodnej kultúry. Spoznanie pôvodných obyvateľov, ich umenia, ich obydlí. Na severe Austrálie sú na toto všetko ideálne podmienky. Nachádza sa tu skupina ostrovov Tiwi Islands. Stačí sa sem len vybrať.

Pôvodná kultúra - Severné teritórium

#3 Prevetrať štvorkolku

Pomaly sa dostávam k jemne adrenalínovejším zážitkom. Keď miluješ štyri kolesá, vonia ti benzín a nebojíš sa zašpiniť, budeš mať v noci o čom snívať. A keď sa budeš chcieť pýtať, čo robiť v Severnom teritóriu, len si spomeň na štvorkolky. Sprav si výlet do jednej z najznámejších atrakcii severu krajiny kengúr, do Alice Springs. Môžeš tam obdivovať krásu tamojšej prírody a bla, bla, bla… Ale hlavne si tu môžeš prenajať štvorkolku a poriadne jej prevetrať pierka po buši. No a čo, že budeš od prachu? Za ten zážitok to rozhodne stojí!

Jazda na štvorkolke - Severné teritórium

#4 Maznať sa s krokodílmi

Začal som síce zľahka, ale v strede sa to musí vždy zlomiť. Teraz ti poviem, čo zažiť v Severnom teritóriu. Čo zažiť, bez čoho síce nemôžeš odísť, ale zároveň budeš potrebovať za kýbel odvahy. No ale ja ťa budem podporovať. V prvom rade musíš navštíviť hlavné mesto severu Austrálie, Darwin. V ňom pohľadáš Zátoku Krokosaura (Crocosaurus Cove). Najskôr sa s krokodílmi môžeš len pomaznať, nakŕmiť ich. Potom sa ale vrhneš do Krokodílej klietky smrti a pôjdeš si zaplávať s najväčším krokodílom tejto planéty. Nezabudni, držím palce!

Potápanie s krokodílmi - Severné teritórium

#5 Prenocovať v Kings Canyon

Ak sa rozhodneš navštíviť Crocosaurus Cove, bude to nepochybne zážitok na celý život. A aj keď naň možno budeš musieť pozbierať všetku odvahu, predsa len. Budeš v klietke, všetko je zabezpečené a šanca, že sa ti niečo stane je asi asi tak nulová. Nebolo by ešte lepšie zažiť austrálsku divočinu face to face, akože pravý adrenalín? Určite bolo. Z toho čo vidieť v Severnom teritóriu ti teraz vyberám Kings Canyon, prácu matky prírody. Vyber sa sem, prenocuj tu aspoň dve noci a o zážitok máš postarané. Na vlastnej koži.

Kings Canyon - Severné teritórium

#6 Zalietať si nad mestom Darwin

Ak sa nebojíš výšok, miluješ lietanie a chceš spoznať hlavné mesto Severného teritória, treba spojiť jedno s druhým. A pre tých, ktorí sa lietania alebo výšok boja, to bude výzvou. Let helikoptérou nad mestom Darwin síce nepatrí medzi najlepšie atrakcie v Severnom teritóriu, ale zažiť ho musíš! Už len kvôli tomu výhľadu, ktorí sa ti naskytne. Darwin budeš mať na dlani. Svoj let začneš nad Národným parkom Charlesa Darwina a pokračovať budeš ďalej ponad celým mestom. No povedz, dá sa krása mesta spoznať lepšie?

Vyhliadkový let nad mestom Darwin - Severné teritórium

#7 Zoskočiť nad Uluru

Uluru som ti už spomínal na začiatku pod krycím názvom Ayers Rock. Ak ešte prekonávaš strach z predchádzajúceho odstavca, z tohto ťa vystrie. Strach je ale na to, aby sme ho prekonávali, však? Takže nazbieraj posledné omrvinky adrenalínu, emócie z predchádzajúcich zážitkov, za hrsť guráže a namiešaj z nich koktail odvahy na zoskok padákom. Ale nie len taký hocijaký. Veď to bude zoskok nad územím, ktoré je súčasťou zoznamu prečo navštíviť Severné teritórium každého cestovateľa. Pretože vidieť Uluru len tak ne pešo je suché.

Zoskok padákom nad Uluru - Severné teritórium

Rada EVA Air

Letenka do Severného teritória ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Austrálie za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, vždy si vyberieš hotel, aký ti vyhovuje a cestovanie po Austrálii si tak viac užiješ.