English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš v Kambodži zažiť!

9. apríl 2017

Je ich ešte oveľa viac...

7 vecí, ktoré musíš v Kambodži zažiť!

#1 Vidieť Angkor Wat

Nespomenúť Angkor Wat, spájaný s mestom Siem Reap, to je ako nespomenúť Sochu slobody v New Yorku. To je ako nespomenúť Eiffelovu vežu v Paríži. To je ako nespomenúť Bagan v Mjanmarsku. Angkor Wat nielenže patrí medzi najlepšie atrakcie v Kambodži, Angkor Wat je najlepšou atrakciou. A tak, celkom logicky, vidieť Angkor Wat musí byť pre teba zážitkom number one. V priamom preklade Mestský chrám, komplex postavený v 12. storočí mal slúžiť ako hlavné mesto. Dnes je symbolom Kambodže. Nájdeš ho dokonca aj na jej vlajke.

Angkor Wat - Kambodža

#2 Navštíviť Bayon

Keď už budeš v meste Siem Reap a navštíviš Angkor Wat, nezabudni na Bayon. Budeš to mať dva v jednom. Nachádza sa totiž v samom centre komplexu Angkor Wat. Veľkolepé mesto. Aj takto mnohí Bayon nazývajú. Obkolosený je po celom obvode priekopou. Vstup doň tvoria štyri obrovské kamenné brány, z každej svetovej strany jedna. Mystický zážitok ti budú dotvárať ruiny v objatí prírody a veľké kamenné sochy bohov. A nakoniec ti dych vyrazia kamenní obri ako strážcovia Veľkolepého mesta. Dobrý dôvod, prečo navštíviť Kambodžu, nemyslíš?

Bayon - Kambodža

#3 Zažiť hlavné mesto

Počas dovolenky v Kambodži nemôžeš vynechať hlavné mesto, Phnom Penh. Samo o sebe je totiž atrakciou, ktorá v tebe prebudí všetky zmysly. Svištiace motorky, rušné bary a kaviarne, ulice plné ľudí, vôňa jedla, čerstvého ovocia a zeleniny na každom kroku. To všetko je iba zlomok z toho, čo ti Phnom Penh môže ponúknuť. Akokoľvek bolo hlavné mesto Kambodže poznačené nemilými historickými udalosťami, dokázalo vstať z popola. Ako fénix, aby ti ukázalo svoju veľkoleposť, kultúru a každodenný pulzujúci život. Priprav sa na poriadny zážitok!

Phnom Penh - Kambodža

#4 Poprechádzať sa múzeom Tuol Sleng

V hlavnom meste Phnom Penh môžeš vidieť aj množstvo historických pamiatok. Tak napríklad Royal Palace či Striebornú pagodu. Jedna historická pamiatka, jedna atrakcia však spomedzi všetkých vyčnieva. Je ňou múzeum Tuol Sleng, múzeum genocídy. Pripíš si ho na zoznam čo vidieť v Kambodži. Bude to veľmi silný zážitok sprevádzaný husou kožou, pokorou a uvedomením si základných hodnôt života. Tu pochopíš, prečo som písal, že Phnom Penh vstalo z popola ako fénix. Neplatí to však len o hlavnom meste, ale o celej Kambodži.

Múzeum genocídy - Kambodža

#5 Navštíviť klasické predstavenie

Zabudni na moderné tanečné kreácie určené pre masy. V Kambodži ťa čaká kultúrny šok v podobe pôvodných predstavení s príbehom, no najmä dušou. Charakter týchto predstavení spočíva v tanci, známom ako Aspara. Keď ho uvidíš, zamiluješ sa doň. Ver mi. Pre Kambodžu je absolútnou špičkou kultúrneho vyžitia. Symbolom, synonymom. Stačí si pozrieť predstavenie a pochopíš prečo. Ak sa pýtaš, čo zažiť v Kambodži, poznač si folklór s názvom Aspara. Môžeš naň záviť prakticky kdekoľvek. Pokojne aj v Phnom Penh či v Siem Reap.

Aspara - Kambodža

#6 Previezť sa jazerom Tonlé Sap

Kto by nemal rád prírodu? Nemusíš byť síce nadšencom prírodných atrakcií, no jazero Tonlé Sap musíš navštíviť. Patrí totiž medzi najlepšie atrakcie v Kambodži, a hneď ti prezradím prečo. Je absolútne unikátne. Ale to už asi tušíš. Poďme teda k zopár faktom. Je to najväčšie sladkovodné jazero nielen v Kambodži, ale v celej juhovýchodnej Ázii. A tok rieky Tonlé Sap je obojsmerný. Áno, obojsmerný. Počas monzúnového obdobia totiž rieka Tonlé Sap mení tok na opačný smer a napĺňa tak rovnomenné jazero Tonlé Sap. To je zaujímavosť, však?

Tonlé Sap - Kambodža

#7 Opáliť sa na panenskej pláži

Na zoznam s názvom čo zažiť v Kambodži neodmysliteľne patrí aj opaľovanie sa na pláži! Tak banálna záležitosť, a pritom tak chytľavá. Obzvlášť v Kambodži, ktorá ešte nie je poznačená masovým turizmom, najmä nie tým plážovým. Budeš si môcť vychutnať siahodlhé exotické pláže. Pritom ich budeš mať len a len pre seba. Medzi tie najlepšie pláže v Kambodži patrí Sokkha Beach v Sihanoukville, azda všetky pláže na ostrove Koh Rong a Koh Tmei Beach v Národnom parku Ream. No napadlo by ti navštíviť Kambodžu kvôli plážam?

Pláže - Kambodža

Rada EVA Air

Letenka do Kambodže ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Kambodže za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov v Kambodži sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.