English booking Thai booking

7 vecí, ktoré musíš na ostrove Phuket zažiť!

26. február 2017

Bez týchto zážitkov neodchádzaj

7 vecí, ktoré musíš na ostrove Phuket zažiť!

#1 Navštíviť najlepšie pláže

Nech je Phuket akokoľvek zaujímavý, prvé miesto patrí plážam. Bez mihnutia oka! Ostrov je známy najmä vďaka exotickej dovolenke. A čo iné ti dotvorí exotickú dovolenku viac, než pláže? Nuž, ostrov Phuket dostal svoj prívlastok oprávnene. Thajská perla. Ak sa ale pýtaš, ktoré pláže by to chcelo navštíviť, tvoju nerozhodnosť ešte trocha posilním. Všetky, predsa! No keďže ich je tu neúrekom, spomeniem ti aspoň 4 najlepšie, ktoré vyhrali ocenenie Traveller's Choice na portáli TripAdvisor pre rok 2017. Sú to pláže Nai Harn, Kata Noi, Pláž Slobody (Freedom Beach), a tá najkrajšia, pláž Kata.

Najlepšie pláže Phuket

#2 Vidieť záliv Phang Nga

Vápencové skaly týčiace sa zo smaragdovej vody prerastené bujnou tropickou flórou. Tak tomu sa vraví skutočný unikát. Ak budeš na internete hľadať zaujímavosti o Phukete, zapamätáš si ho veľmi ľahko. Totiž, určite na teba vyskočí z každej stránky. Niet sa čo čudovať. Záliv Phang Nga by sa dal pokladať za synonymum thajskej perly. Nespomenúť ho by bolo ako písať o New Yorku a opomenúť Sochu slobody. Mimochodom, nadšenci bondoviek by mali spozornieť. Práve záliv Phang Nga (ostrov Jamesa Bonda) hostil kulisy filmu o agentovi s povolením zabíjať, Muž so zlatou zbraňou.

Phang Nga - Ostrov Jamesa Bonda

#3 Stráviť deň na Koh Pee Pee

Láska na prvý pohľad! Presne toto ťa čaká v momente, keď uzrieš krásu Koh Pee Pee. Určite sa ale pýtaš, prečo ti tu píšem o úplne inom ostrove, keď reč je o Phukete. No z jednoduchého dôvodu! Phuket je predsa jedným z hlavných hotspotov v ceste na Koh Pee Pee. Tento ostrov, konkrétne Maya Bay, si zahral hlavnú úlohu vo filme Pláž (The Beach), kde sa predstavil, vtedy ešte mladučký, Leonardo DiCaprio. Ak nemáš o tomto filme ani poňatia, odporúčam pozrieť. A práve tento film, a to, čo sa v ňom odohrávalo sa na dlhý čas stalo témou číslo jedna takmer v celom Thajsku. Samozrejme, nie len medzi miestnymi.

Maya Bay - Koh Pee Pee

#4 Pozrieť si FantaSea show

Lákajú ťa tradičné predstavenia? Nazeranie do kútiku thajskej kultúry? FantaSea show na Phukete v tvojom itinerári nesmie chýbať! Základnými ingredienciami sú pôvodné thajské mýty a legendy, pyrotechnika, trocha humoru, artisti a slony. Pridáme trocha okázalosti v štýle Las Vegas, nekonečný rad stánkov so suvenírmi a občerstvením (lokše a varené víno ale nečakaj). Voilá, dokonalý zážitok v podaní riadnej dávky thajskej kultúry je na svete! Môžem ti garantovať, že podobné predstavenie neuvidíš nikde inde. A to už je teda echt dôvod, prečo túto show počas dovolenky na Phukete zažiť.

FantaSea show Phuket

#5 Prejsť sa starým mestom Phuket

Sino-Portuguese (čínsko-portugalské). Tým by síce malo byť povedané všetko, no zďaleka nie je. Pýtaš sa, prečo taká zvláštna, nelogická kombinácia? V skratke. Z európskych krajín objavili Phuket ako prví Portugalci a ostrov bol aj pod vplyvom Číny. Ak sa rozhodneš navštíviť staré mesto Phuket, rozhodne si nezabudni foťák. Tá zvláštna kombinácia Portugalska a Číny totiž predznamenáva jedinečnú architektúru, ktorá si zaslúži byť zvečnená. Prejdi sa hlavnými ulicami Thalang, Dibuk, Phang Nga, Krabi a Yaowarat. Navštív staré čínske lekárne, kaviarne či múzeá a padne ti sánka.

Staré mesto Phuket

#6 Priblížiť sa k soche Buddhu

Pre väčšinu ľudí, ktorí Phuket navštívia, je obrovskou atrakciou veľká socha Buddhu. Určite bude aj pre teba! Je postavená na vrchu hôr Nakkerd a jej výška je neuveriteľných 45 metrov. Môžeš si byť istý, že ak sa dozvieš, že ju je vidieť odkiaľkoľvek z južnej strany, je to pravda. A aj keď samotná socha Buddhu pre teba nemusí byť extra lákavá, rozhodne sem choď! Z vrchu uvidíš neopísateľne krásnu panorámu ostrova. Najlepšie na tom je, že všetky miesta, všetky atrakcie, ktoré musíš navštíviť, budeš mať ako na dlani. Potom sa ľahko rozhodneš, čo počas dovolenky na Phukete nevynecháš.

Veľká socha Buddhu

#7 Navštíviť Wat Chalong

Najkrajší, najpopulárnejší, najnavštevovanejší, naj… Wat Chalong sa môže popýšiť samými superlatívmi. Je v podstate duchovným centrom Phuketu. A čo je na ňom také špeciálne, že ho musíš navštíviť? Asi všetko! Veď už len jeho zdobenie drobnými, ligotavými kúskami skla, ktoré dotvárajú atmosféru, sú sami o sebe unikát. Dokonca sa vraví, že pokiaľ nenavštíviš chrám Wat Chalong, potom ani nie si na ostrove Phuket. Samozrejme, odporučiť možno aj ďalšie chrámy, koniec-koncov, nie je ich málo. Architektúra, posvätná atmosféra či sochy Buddhu ti tak odhalia veľký kus histórie Thajska.

Wat Chalong

Rada EVA Air

Letenka na Phuket ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Thajska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov na Phukete sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.