Slováci cestujú do exotiky aj počas koronakrízy!

Slováci cestujú do exotiky aj počas koronakrízy!

Ktoré exotické krajiny sú teraz in?

Pandémia koronavírusu v roku 2020 najviac zasiahla odvetvie cestovného ruchu, preto všetci čakáme, že rok 2021 prinesie lepšie správy. No už teraz vieme, že tento rok prevratný nebude.

Lockdown sa predlžuje, opatrenia sa sprísňujú a tak sa nesmieme diviť, že nám to už celkom lezie na nervy. Preto sa Slováci aj napriek sprísňovaniu opatrení rozhodli v týchto zimných mesiacoch cestovať do exotiky. Aj keď do väčšiny obľúbených exotických destinácii musíte podstúpiť množstvo kontrol, testovaní či vybavovačiek, Slovákov to neodrádza. Cestovné kancelárie hlásia zvýšený dopyt po dovolenkách v exotike, narozdiel od európskych destinácii, po ktorých klesol dopyt na minimum. Všetci dúfame, že rok 2021 bude oveľa lepším ako ten minulý a cestovanie si budeme môcť užívať ako pred pandémiou.

Najväčší nárast dopytu exotiky bol práve v období Silvestra, kedy si Slováci vyberali destinácie ako Maldivy, Turecko, Egypt či Omán. Všetci si postupne zvykáme na prísne opatrenia a testovania, preto sme ochotný podstúpiť pár PCR testovaní navyše, ak nám zabezpečí možnosť naplno si užiť dovolenku.  Letecké spoločnosti poskytujú dostatočné bezpečnostné a hygienické opatrenia a dovolenkové destinácie sa prispôsobili hygienickým opatreniam na vysokej úrovni, aby svoje služby mohli poskytovať aj naďalej. Preto cestujeme s vedomím, že na palube lietadla či v rezortoch hotelov stretneme turistov len z negatívnymi testami a preto sa cítime bezpečnejšie. Turizmu by taktiež mohlo pomôcť rozbehnuté očkovanie proti Covid-19, ktoré by nás mohlo priviesť k uvoľňovaniu opatrení. 

Dnes už cestovné kancelárie ponúkajú rezervácie dovoleniek za bezpečných podmienok, bez rizika a v dostatočnom predstihu, preto si kúpu letnej dovolenky nemusíte nechávať na poslednú chvíľu. Slováci si dovolenky na letnú sezónu 2021 vo zvýšenej miere bookujú už teraz, preto veríme, že tento rok si cestovanie užijeme dosýta.