Pri cestovaní do Thajska si stiahnite aplikáciu „ThailandPlus“

Pri cestovaní do Thajska si stiahnite aplikáciu „ThailandPlus“

Stiahnutie aplikácie je pri vstupe do Thajska povinné!

Ak sa rozhodnete stráviť dovolenku v Thajsku, nezabudnite si stiahnuť aplikáciu „ThailandPlus“, ktorá Vám oznámi, či ste boli v kontakte s pozitívnou osobou na COVID19 a všetky potrebné odporúčania.

Bangkok, 25. februára 2021 - Thajský úrad pre cestovný ruch (TAT) by rád poradil všetkým zahraničným turistom, ktorí dostali od Thajska dokumentáciu k osvedčeniu o vstupe (COE), že teraz si musia pred príchodom stiahnuť aplikáciu ThailandPlus,  a pri cestovaní po krajine ju aktívne používať.
 
Po stiahnutí aplikácie ThailandPlus z obchodu Google Play alebo Apple App Store sú cestujúci povinní povoliť systém GPS a prijať pravidlá ochrany osobných údajov. Potom je potrebné nahrať nedávnu (nie staršiu ako jeden mesiac) profilovú fotografiu, skôr ako zadáte číslo COE a referenčné ID získané od thajského veľvyslanectva alebo generálneho konzulátu. Keď sú všetky údaje overené ako správne, systém nasmeruje cestujúcich na stránku „QR kód", kde môžu začať aplikáciu používať.

Cestujúci budú musieť mať aplikáciu ThailandPlus stále zapnutú, pretože sa presúvajú na rôzne miesta po celej krajine. Firmy v Thajsku viditeľne zobrazujú QR kódy, ktoré sú potrebné na skenovanie pri registrácii a odhlásení. Patria sem všetky typy ubytovania, reštaurácie, nákupné centrá a turistické atrakcie, spomeniem iba niekoľko príkladov.

V prípade, že cestujúci budú v úzkom kontakte so všetkými potvrdenými prípadmi COVID-19, bude im oznámené a ponúknuté odporúčanie.

Všetky zhromaždené informácie sa používajú iba na účely verejného zdravia a sú monitorované spôsobom, ktorý neporušuje právo návštevníka na súkromie.

ThailandPlus je vývoj snáh o sledovanie zmlúv v Thajsku, ktoré sa minulý rok začali aplikáciami „Thai Chana" a „Mor Chana". Všetci traja používajú GPS a Bluetooth na zisťovanie polôh navštívených prostredníctvom mobilného telefónu v kombinácii so skenovaním QR kódu, ktoré zaznamenáva cestu cestovateľa.

Aplikácia ThailandPlus, ktorá bola prvýkrát ohlásená v novembri minulého roku, bola vyvinutá v spolupráci ministerstva pre digitálnu ekonomiku a spoločnosť, úradu predsedu vlády a Agentúry pre rozvoj digitálnej vlády (verejná organizácia). ThailandPlus je k dispozícii na stiahnutie v Apple App Store aj Google Play alebo na https://thailandplus.in.th/en/download/