ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

3 najkrajšie pláže na Balatone

3 najkrajšie pláže na Balatone

Krásne pláže vôbec nie sú ďaleko!

Dokonalú dovolenku si môžete užiť aj bez zdĺhavého cestovania. Balaton-maďarské more Vám ponúka komplexné služby, dokonalý oddych, množstvo atrakcií a hlavne krásne pláže.

Balaton je najväčšie sladkovodné jazero v strednej Európe a nachádza sa len 80 kilometrov od hlavného mesta Maďarska — Budapešti. V okolí Balatonu môžete nájsť až 127 pláží, pieskové, kamienkové alebo trávnaté, platené alebo neplatené. Vĺn na Balatone sa nemusíte obávať, nevyskytujú sa tu skoro vôbec a preto je to vhodné miesto na dovolenku aj pre rodiny z deťmi. Toto najväčšie jazero v strednej Európe sa môže pýšiť modrou vlajkou za čistotu vody. Priemerná hĺbka jazera je 3-4 metre a celková rozloha jazera je až 596 m2. 

Városi Strand, Keszthelyi — mestská pláž s rozlohou až 3 hektáre ponúka obrovské množstvo služieb. Množstvo reštaurácií, barov či kaviarní, športové ihriská či bazén v tvare Balatónu Vás určite potešia. Ak sem pricestujete s deťmi, za poplatok sa môžu dosýta vyblázniť na tobogánoch, trampolíne, vodných skútroch či vodných bicykloch. Városi Strand je vhodná pre rodiny z deťmi vďaka pozvolnému vstupu do vody a pieskovej pláži. Zaparkovať môžete hneď pri pláži na platenom alebo o kúsok ďalej na neplatenom parkovisku. 

Esterházy Strand, Balatonfured — ďalšia krásna mestská pláž s množstvom gastronomických a športových služieb. Na Esterházy Strand nájdete aj malý aquapark s rozlohou 475 m2. Do každého bazéna ústi jeden tobogán, čo Vám zaručí, že sa tu Vaše deti dostatočne vybláznia. Minimálna teplota vody v bazénoch je 26°C a maximálny počet ľudí v aquaparku je 20. Pláž Esterházy bola ocenená prestížnou cenou za najkrajšie kvetinové okolie. Vstup do vody je pozvolný a pieskový, pláž je trávnatá, takže ideálne miesto na kúpanie pre deti. Pri pláži sa nachádza platené parkovisko s kapacitou cca 50 áut, približne o 200 metrov ďalej nájdete neplatené parkovisko s kapacitou viac ako 350 áut. 

Csopak Strand, Csopak — piesková pláž s príjemným vstupom do vody a krásnym okolím je aj Csopak Strand. V okolí nájdete plne vybavené ihriská pre deti a bonusom sú zdarma animačné programy na pláži a v okolí. Je jednou z najkrajších a najčistejších pláží pri Balatone, preto by ste ju určite nemali vynechať.