Thajsko otvára svoje brány turistom, koronavírus zvláda úspešne

Thajsko otvára svoje brány turistom, koronavírus zvláda úspešne

,,Home office" na pláži už nemusí byť iba nesplnený sen!

Vďaka dodržiavaniu pandemických opatrení je dnes Thajsko jednou z najbezpečnejších krajín, aj keď bola hneď druhou krajinou po Číne s potvrdeným prípadom koronavírusu. Dnes opäť otvára brány pre turistov z celého sveta!

Slováci čoraz častejšie cestujú za teplom do Thajska, preto sa táto krajina stáva jednou z najobľúbenejších destinácií. Aj keď mnoho štátov bojuje v súčasnosti s pandémiou koronavírusu, Thajsko ju zvláda úspešne. Pri krajine so 67 miliónmi obyvateľov je 6300 nakazených a 60 úmrtí len veľmi malé percento, a preto sa Thajsko rozhodlo opäť privítať turistov z celého sveta. Za akých podmienok sem môžete cestovať ?

Thajsko opäť s radosťou prijíma turistov, keďže predpokladá, že vďaka očkovacej látke sa situácia bude už iba zlepšovať a cestovanie do všetkých krajín sa čoskoro opäť obnoví. Za určitých podmienok môžete do tejto krásnej krajiny vycestovať už teraz. 

Vďaka ich striktným bezpečnostným opatreniam a ich dodržiavaniu je dnes Thajsko jednou z najmenej postihnutých krajín pandémiou Covid 19, aj keď bola po Číne hneď druhou krajinou s potvrdenou nákazou. V súčasnosti je hitom ,,home office”, prečo si ho teda nespríjemniť a pracovať priamo z pláže? Ak Vás už nebaví sedieť doma za stolom a prežívať stereotyp každý deň, vycestujte do Thajska a užite si online prácu s chutným thajským jedlom, ktoré Vám prinesú priamo do hotelovej izby a s výhľadom na biele pláže.

Pri vybavovaní dokladov do tejto dovolenkovej destinácie netreba v prvom rade zabudnúť na tie najzákladnejšie a to cestovný pas, platný najmenej 6 mesiacov od príchodu do krajiny a vybavenie Thajských víz. Ďalšími nie menej dôležitými sú ,,Fit-to-Fly” pas, ktorý potvrdzuje, že nemáte teplotu a nie ste infekčný. Ďalším z dokumentov je PCR test preložený do angličtiny nie starší ako 72 hodín pred odletom a platné cestovné poistenie pre prípad, že po ceste ochoriete. 

Posledným dokladom pred odletom je vybavenie karanténneho hotela, v ktorom strávite povinnú 14 dňovú karanténu. Vybrať si môžete hotel v rušnom mestskom prostredí v Bangkoku, na ostrove Phuket s vlastným bazénom na izbe, či známe letovisko Pattaya s krásnym výhľadom na zeleň a neďaleké more. 

Takéto podmienky však majú aj svoje výhody. Ak vydržíte v luxusnom karanténnom hoteli 14 ničím nerušených dní, využijete čas bezvýhradne iba na seba, svoju prácu a svoj relax, čaká Vás Thajsko ako na dlani. Prázdne biele pláže, vyľudnené uličky a dokonalý pokoj. To všetko ponúka dokonalá dovolenková destinácia aj v tomto pandemickom čase – Thajsko!