Balaton - Najbližšie Maďarské more

Balaton - Najbližšie Maďarské more

Cestujte na Balaton, budete milo prekvapení!

Dokonalú dovolenku si môžete užiť aj bez zdĺhavého cestovania. Balaton-maďarské more Vám ponúka komplexné služby, dokonalý oddych a množstvo atrakcií.

Najväčšie stredoeurópske jazero Balaton, ktoré sa nazýva aj Maďarské more v súčasnosti navštevujú turisti z celej Európy. Už dávno to nie je tá retro dovolenka z čias komunizmu, dnes svojimi službami konkuruje väčšine prímorských miest. Objavte s nami zákutia tohto čarovného jazera a užite si parádnu dovolenku. 

Keszthely - mestečko dýchajúce históriou. Dominantou mesta je kaštieľ Festetics a môže sa pýšiť tretím miestom z najväčších a najkrajšie zrekonštruovaných kaštieľov v Maďarsku. Okúpať sa tu môžete na krásnej pláži Siget, ktorá patrí pod Mestské kúpalisko a preto sú samozrejmosťou prezliekacie kabíny, detské ihriská, sprchy, stánky s občerstvením či tobogánom. Pobrežie lemuje nádherná promenáda plná malých obchodíkov zo suvenírmi, kaviarničkami, reštauráciami a barmi, ktoré spríjemnia večernú prechádzku. V letnej sezóne tu nie je núdza ani o bohatý kultúrny program. 

 

 

Balatonfüred - v tomto meste vo východnej časti Balatonu sa nachádza prameň s liečivou vodou a preto je známe hlavne svojimi kúpeľnými komplexami. Samozrejmosťou je aj krásna promenáda, ktorá žije hlavne v noci. Na začiatku mestečka môžete obdivovať opustené zvyšky chrámu z 15. storočia, ktorý je jedným z mála zachovalých pôvodných stavieb. Dnes je toto mestečko známe aj malým prístavom a jachtárstvom, preto sa v rámci večernej prechádzky môžete pokochať luxusnými plavidlami. 

 

Siófok - známe turistické mesto, ktoré je preslávené nočným životom a trávnatými plážami. Voda je tu plytká, na začiatku po členky, po niekoľkých metroch ,,až po kolená”. Preto je to obľúbené miesto hlavne pre rodiny z deťmi. Najväčším zážitkom je tu prístav, kde môžete vidieť rôzne jachty, výletné lode či dokonca parník s diskotékou. Taktiež je tu množstvo športového vyžitia plážový volejbal, futbalové ihriská či dokonca kiting. No a dominantou a najväčšou atrakciou v Siófok je vyhliadková veža a na jej vrchole coctail bar s digitálnymi stôlmi, kde si môžu deti aj dospelí zahrať hry od výmyslu sveta. 

 

Tihany - perla Balatonu, ako ju nazývajú domáci sa rozprestiera na východnej strane polostrova na 80m vrchole, odkiaľ je neuveriteľný výhľad na jazero Balaton a okolie. Toto miesto taktiež poteší históriu milujúcich návštevníkov, ktorí si môžu užiť výhľad s opátskeho barokového kostola s dvoma vežičkami. Mamičky z deťmi zas poteší múzeum bábik, kde sa mamičky vrátia do svojich detských čias a deti očarí rôznorodosť a množstvo bábik a hračiek. Najväčšou atrakciou Tihany je Festival levandule, kedy sú všetky uličky mesta obsypané stánkami s levandulami a výrobkami z nich. No a dokonca sa môžete na turistickom vláčiku odviezť až na levanduľové polia na okraji mesta Tihany.