ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Letecká spoločnosť Airberlin pokračuje v letovej prevádzke

Letecká spoločnosť Airberlin pokračuje v letovej prevádzke

Nemecká vláda ponúka podporu

Nemecká letecká spoločnosť Airberlin podala 15. augusta návrh na začatie konkurzného konania v rámci samosprávy na súde (Berlín-Charlottenburg).

Spoločnosť Airberlin podala 15. augusta 2017 návrh na začatie konkurzného konania v rámci samosprávy na miestnom okresnom súde (Berlín-Charlottenburg) s cieľom pokračovať v procese reštrukturalizácie, ktorý už prebieha.

Nemecká vláda, letecká spoločnosť Lufthansa a ďalší partneri podporujú spoločnosť Airberlin pri jej snahách o reštrukturalizáciu. Vláda podporuje Airberlin s preklenovacím úverom na udržanie letovej prevádzky z dlhodobého hľadiska.

To znamená, že všetky lety prevádzkované leteckými spoločnosťami Airberlin a NIKI budú pokračovať podľa plánu, letový poriadok ostáva v platnosti, všetky rezervácie ostávajú tiež v platnosti a naďalej sú možné všetky rezervácie letov.

Rokovania s leteckou spoločnosťou Lufthansa a ďalšími partnermi, ktoré sa týkajú akvizície obchodných jednotiek spoločnosti Airberlin veľmi rýchlo napredujú a sú veľmi sľubné. Tieto rokovania sa môžu skončiť už onedlho.

Thomas Winkelmann, generálny riaditeľ leteckej spoločnosti Airberlin: „Vzhľadom na situáciu pracujeme neúnavne na dosiahnutí čo najlepšieho výsledku pre spoločnosť, našich zákazníkov a zamestnancov.“

Súčasťou týchto informácií je aj oznámenie leteckej spoločnosti Etihad, že už nemá v úmysle ďalej poskytovať finančnú podporu aerolíniám Airberlin.