ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Guadeloupe - neobjavený Karibik

Guadeloupe - neobjavený Karibik

Užite si ostrovnú dovolenku!

Najznámejšie destinácie v Karibiku sú Dominikánska republika či Kuba. No treba objavovať aj iné destinácie v týchto končinách. Napríklad Guadeloupe.

Guadeloupe, alebo Gwada, má jednu nohu vo Francúzsku, druhú v Karibiku a vlastnú, bohatú kultúru. Nachádza sa medzi Dominikou a Antiguou, je to súostrovie piatich ostrovov. Pohybuje sa v rytme hudby GWO-Ka, ktorá je na zozname nehmotného kultúrneho a umeleckého dedičstva UNESCO. Toto dedičstvo je kombináciou guadeloupskej kreolskej lyriky, afrického spevu call-and-response, tradičného Ka drum rytmu a tancov. Zvuk (spolu s potravou, umením a väčšinou vecí Gwada) má ostrovné afro-indické, afro-francúzske a afro-karibské korene. Všimnite si, ako obchod s africkými otrokmi formoval osobitnú kultúru v Guadeloupe na Mémorial ACTe, ktorý bol otvorený v roku 2015 a je súčasťou projektu Cesta otrokov UNESCO.

Kedy sa vydať na cestu

Od decembra do mája je najlepšie plážové počasie - modré nebo a vysoké teploty, v priemere 26 °C. V januári až marci je karneval. V júli sú dve špičkové ostrovné udalosti- Gwoka festival a All Day in Music Festival.

Mena

Keďže Guadeloupe je zámorský departement Francúzska, oficiálnom menou je euro.

Rada malého Princa

Jazda je najpohodlnejší spôsob, ako sa dostať všade. Požičajte si auto s predstihom (najmä ak chcete automatické). Použite trajekty na návštevu troch vonkajších ostrovov: Marie-Galante, Les Saintes a La Désirade.