ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dažďový prales v Ekvádore - sen každého cestovateľa

Dažďový prales v Ekvádore - sen každého cestovateľa

Nádherné pľúca Ekvádoru

Ruku na srdce. Kto by aspoň raz v živote nechcel na vlastné oči vidieť pravý dažďový prales? Ten v Ekvádore na svahoch Ánd stojí naozaj za to!

Nachádza sa severne od Quita na hmlou zahalených andských svahoch, miesto biodiverzity je domovom stoviek druhov vtákov, vrátane honosného skalňáka andského a oslňujúcich kolibríkov. K ostatným divom patrí hojnosť epiphytes (vzdušné rastliny) a vzácnych orchideí. Tu bol identifikovaný cicavec s tvárou medvedíka v roku 2013, ktorý patrí medzi  najnovšie druhy cicavcov v Severnej a Južnej Amerike. V rezervácii dažďového pralesa Bellavista choďte na vyhliadkovú nočnú prechádzku so sprievodcom, uvidíte na mieste nočných motýľov veľkých ako ruka a svätojánske mušky. Na Mashpi, v Národnom geografickom centre, sa môžete vznášať v hmle v otvorenej gondole s krásnym výhľadom na dažďový prales.

Kedy sa vydať na cestu

Celoročne, keďže denná predpoveď počasia (95 percent vlhkosti, priemerné teploty okolo 21 stupňov Celzia a nejaké zrážky) sa zriedka mení. Od polovice júna do začiatku októbra je suchšie obdobie. Denný dážď očakávajte od februára do apríla.

Mena

Prineste si hotovosť. Ekvádorskou oficiálnou menou je americký dolár. Kreditné karty sú prijímané v Quite, ekvádorskom hlavnom meste a východiskovým bodom na cestu do dažďového pralesa.

Rýchle vtáky

Kolibríky sú jedny z najrýchlejších letúňov v dažďových pralesoch. Títo piloti  škriatkovej veľkosti lietajú z kvetu na kvet pri rýchlostiach blížiacich sa 97 km za hodinu.