Banff - prírodná krása Kanady

Banff - prírodná krása Kanady

Na turistiku, na cyklistiku, na lyže!

Kanada je krásna zem, o tom niet pochýb. To obrovské nádherné prírodné bohatstvo tejto krajiny stojí za to. Viete čo všetko ponúka len Banff?

So svojimi drsnými vrcholmi, lúčnymi údoliami a tyrkysovo-modrými jazerami, ponúka Banff všetko - od horských túr a výletov na koňoch, až po horúce kúpele a luxusné ubytovacie zariadenia, takže je to ideálna destinácia pre oslavy 150. výročia štátnosti severného suseda USA v roku 2017. Je ideálnym miestom k úniku pri hľadaní odpovedí na životné otázky.

Kedy sa vydať na cestu

V máj až október na cyklistiku, od júla do polovice septembra na turistiku a od polovice novembra do polovice mája na zimné športy v Národnom parku Banff.

Cyklistické chodníky

V Národnom parku Banff sa nachádza viac než 500 km cyklistických ciest. Trasy tvoria ako spevnené cesty pre rodiny s deťmi, tak aj adrenalínové technické trate určené pre pokročilých jazdcov.

Sneženie

Až 1 meter snehu spadne každoročne na banffskom horskom stredisku Sunshine Village, ktoré sa môže pochváliť najdlhšou (november až máj) lyžiarskou sezónou v Kanade.