ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Baja California - medzi majestátnymi veľrybami

Baja California - medzi majestátnymi veľrybami

Skrytá tvár Mexika

V spojitosti s Mexikom sa nám, Európanom, vynára Yucatán či Cancún. Z tejto krajiny je to pre nás najbližšie. No viete čo ukrýva západné pobrežie?

Blízke stretnutie obrovských morských druhov je bežné v pobrežných vodách mexického prstového polostrova, Baja California. Baja je na západe ohraničená Tichým oceánom a na východe Cortezovým morom (tiež známym ako Kalifornský záliv), kde sa schádzajú kolosy mora - veľryby, veľké biele žraloky a manty s rozpätím krídel až 6 m - a celý rad rýb.

Kedy sa vydať na cestu

Od novembra do júla sa môžete z paluby lode potápať medzi obrími mantami v súostroví Revillagigedo. Od polovice decembra do apríla pozorovanie veľrýb v lagúne San Ignacio.

Veľryby

Lagúna San Ignacio je jedným z primárnych miest vo východnom Pacifiku, kde šedé veľryby privádzajú na svet mladé, veľké cca 1,4 m, ktoré v dospelosti majú zhruba veľkosť verejného autobusu a vážia 30 až 40 ton.

Rada malého Princa

Aktivity v parku sú prísne regulované na ochranu morského života a obyvateľov. Je oveľa pohodlnejšie (a niekedy požadované) sa zúčastniť prehliadky so sprievodcom.