Anchorage - za prírodou do USA

Anchorage - za prírodou do USA

Priamo na Aljašku!

Spojené štáty americké, to nie je len Socha slobody, most Golden Gate či Las Vegas. Spoznajte nespútanú aljašskú prírodu v meste Anchorage.

S horami Chugach vzadu a piatimi národnými parkmi v blízkosti, Anchorage ponúka jednoduchý prístup k dobrodružstvu aljašskej veľkosti. Pridajte skoro 24-hodinové denné svetlo v lete, čo umožňuje stihnúť víkendové aktivity za jeden deň. Choďte rybárčiť do najväčšieho mestského rybieho strediska na svete, urobte si výlet k ľadovcu, surfujte pozdĺž Turnagain Arm, pozorujte medveďa hnedého z hydroplánu a pristaňte späť na Bear Tooth Grill na polárne svetlé pivo. V čase kupovania Aljašky (zosmiešňované ako „Sewardovo bláznovstvo“ ministra zahraničných vecí) bola oblasť známa ako Last Frontier. Teraz je centrom niekoľkých otázok globálneho významu. Ďalšie informácie Vám o tom poskytne interaktívne múzeum v Anchorage.

Kedy sa vydať na cestu

Od novembra do apríla na lyžovačku, jazdu na psích záprahoch a polárnu žiara. V marci na slávnostné zahájenie Iditarod (1000-míľové preteky psích záprahov). Od polovice júna do polovice augusta trvá denné svetlo takmer 20 hodín.

Sneženie

Priemerne sneženie v Anchorage je okolo 2 m, ale len 0,97 m bielej prikrývky spadlo minulú sezónu (september až marec). Neďaleko Alyeska Resort. Celková snehová pokrývka je okolo 20 m.

Veľkosť Anchorage

Má 50 km². Je o niečo väčší ako štát Delavare.