Unguja - kto pozná túto exotickú destináciu?

Unguja - kto pozná túto exotickú destináciu?

A neoficiálnym názvom roka sa stáva...

Nápoveda znie takto: ide o africký ostrov. Viac však už prezrádzať nebudeme, hádam len toľko, že tento ostrov je známy pod neoficiálnym názvom, pod ktorým ho pozná každý!

Exotika ako vyšitá. Africký ostrov Unguja by mal navštíviť každý, kto holduje bielym plážam s jemným pieskom, tyrkysovou vodou a množstvom koralov, vďaka ktorým sa šnorchlovanie zmení na neopakovateľný zážitok. Ostrov je však známy aj svojimi vôňami, ktoré sú viac, než špecifické. Vanilku a korenie tu budete cítiť na každom kroku.

Pláže ostrova Unguja

Vďaka vôňam si ostrov Unguja vyslúžil aj množstvo prezývok, preto nie je žiadnym tajomstvom, že je známejší pod názvom „ostrov klinčekov“ alebo „ostrov vanilky“, než pod jeho oficiálnym názvom. Nájdete tu množstvo luxusných hotelový rezortov a už spomínaných pláží. Nuž, Unguja je jednou z najvychytenejších destinácií Afriky.

Možno budete bližšie k odpovedi, o akom ostrove je vlastne reč, ak naznačíme, že počas dovolenky by ste nemali vylihovať iba na pláží, ale navštíviť aj Stone Town, teda Kamenné mesto. Ide o taký unikát, ktorý neunikol pozornému oku organizácií UNESCO. Väčšina mesta bola postavená v 19. storočí a nájdete tu naozajstné skvosty.

Azda najväčším lákadlom Kamenného mesta sú extravagantné arabské domy, mešity či trhovisko. Ak máte obavy, že by ste sa mohli stratiť, ono to tak zrejme aj naozaj bude. Ale môžeme vás ubezpečiť, že v Stone Town vám nič nehrozí a stratiť sa v labyrinte starých, kamenistých uličiek sa oplatí. Ako inak by ste ho spoznali lepšie?

Stone Town - Kamenné mesto

Za návštevu však určite stoja aj plantáže, ktorými je ostrov Unguja, okrem neuveriteľne krásnych pláží, známy. Muškáty, škorica, čierne korenie, klinčeky a vanilka. Tieto vône vo vás budú ešte veľmi dlho rezonovať a presne takto si ostrov aj zapamätáte. Nezabudnite si z plantáží zopár takýchto voňavých suvenírov odniesť.

Ak ešte stále netušíte, o aký ostrov ide, my vám to teda povieme. Je to Zanzibar! Toto meno ostrova by sa pokojne mohlo stať neoficiálnym názvom roka, pretože, povedzme to úprimne, kto už niekedy naozaj počul o ostrove Unguja — jednom z najkrajších a najromantickejších dovolenkových destinácií Afriky?