Top destinácia pre medové týždne je v Arube

Top destinácia pre medové týždne je v Arube

Hotel len pre dospelých

Hľadáte najromantickejšie miesto v Karibiku? Objavíte ho na nenápadnom ostrove Aruba. Volá sa Bucuti & Tara Beach Resorts.

Láka vás Karibik, ale Kuba či Dominikánska republika vám na vaše medové týždne či dovolenku vo dvojici pripadajú príliš turistické a otrepané? Vyskúšajte panenský, nenápadný ostrov Aruba, ktorý je vzdialený 29 kilometrov od pobrežia Venezuely a patrí k Holandsku. Multikultúrny karibský ostrov s najkrajšími snehobielymi plážmi, vrúcnymi domácimi a koloniálnou atmosférou je slnečný a ukrýva neskutočne romantickú oázu, ktorú vyhľadávajú zaľúbenci z celého sveta - Bucuti & Tara Beach Resorts.

Je to jediný boutique hotel, určený výlučne pre dospelých resp. pre páry na Arube. Rozkladá sa ďaleko od davov turistov a obrích hotelových komplexov a svojim vzhľadom, službami a tichou, pokojnou atmosférou je dokonalým miestom pre novomanželov a páry, ktoré hľadajú nezabudnuteľné zážitky vo dvojici, nerušenú intimitu a vytúžený relax.

Čo je najlepšie na tomto rezorte? Jeho poloha. Nachádza sa totiž priamo na jednej z najlepších pláží sveta. Slávna Orlia pláž (Eagle Beach) je známa vďaka oslepujúco bielemu piesku a ideálnym podmienkam na plávanie a šnorchlovanie. Čistia ju každý deň a rozhodne nebudete mať pocit, že je preľudnená, práve naopak. Jej pobrežie obmývajú priezračné vody oceánu a je ako stvorené na prechádzky všetkými smermi.

Hotel sa však zároveň nachádza neďaleko centra diania a blízko všetkých hlavných atrakcií na ostrove, vrátane scénickej kaplnky Alto Vista či pieskových dun. Kaviarne, reštaurácie a obchody sú dostupné v neďalekom pôvabnom meste Oranjestad alebo v susednom Alhambra shopping Bazaar a Casino complex.

Hotel prvýkrát otvoril svoje brány v roku 1987 a za svoju takmer tridsaťročnú existenciu získal množstvo uznaní a ocenení. Spomeňme tie za posledné roky - patrí medzi stálice najromantickejších rezortov pre zaľúbencov na svete podľa portálu TripAdvisor. Tento rok hviezdi ako najromantickejší hotel sveta, ako najlepší hotel v Karibiku za rok 2015 a 2016 a je trojkou v poskytovaní služieb. Figuruje aj na zozname Conde Nast’s Gold List and Readers Choice medzi 10 najlepšími karibskými rezortami a prestížny National Geographic ho ocenil svojou STAY Award.

Rezort je obľúbeným útočiskom mnohých profesionálnych športovocov zvučných mien, ale prísne stráži súkromie svojich hostí, takže konkrétne mená uniknú málokedy.

Toto ste nevedeli

Hotel vlastní a riadi hoteliér Ewald Biemans, ktorý je známy svojim nekompromisným prístupom k ekológii. Preto sa niet čo čudovať, že Bucuti rezort patrí medzi priekopníkov „zeleného” turizmu v Karibiku, je jedným z najekologickejších hotelov v tejto oblasti a získal za to mnohé ocenenia a certifikáty, napríklad v roku 2011 Green Globe High Achievement Award. Je prvým rezortom v Severnej i Južnej Amerike, ktorý je držiteľom ISO 14001. Majiteľ hotela Ewald Biemas sa nestará len o to, aby hotel dodržiaval eco-friendly princípy, ale aktivizuje sa aj v rámci ochrany životného prostredia na celom ostrove.

Takto budete bývať

Hotel je postavený v štýle boutique, to znamená, že poskytuje luxus a intimitu na vysokej úrovni. Má kapaciu iba 104 izieb, apartmánov a suít v modernom európskom štýle. Je primárne nefajčiarsky, okrem niekoľkých areí vyhradených pre fajčiarov. A čo je najdôležitejšie - zakladá si na absolútnom, nerušenom relaxe a intimite svojich hostí. Práve preto dodržiava niekoľko pravidiel: neubytujú hostí mladších, než 18 rokov. A neubytujú skupiny, iba dvojice. Budete mať však záruku, že vaše rozjímanie nenaruší výskot detí z bazéna ani hlučný hurónsky rehot podguráženej partičky. Môžete si vybrať z viacero ubytovacích kategórií podľa svojho gusta a rozpočtu. Z najluxusnejšieho a najpriestrannejšieho ubytovania je panoramatický výhľad na pláž Eagle Beach. V apartmánoch či izbách nájdete také vychytávky, ako vaňu pre dvoch na romantický kúpeľ či osobný laptop s wifi, alebo plne vybavenú kuchyňu. VIP hostia majú k dispozícii domovníka so súkromným vstupom a 24 hodinový prístup ako filmová hviezda. Hostia zo všetkých kategórií môžu využívať prístrešky na pláži, tzv. cabanas.

Toto ochutnáte

Súčasťou rezortu je viacero stravovacích zariadení. Prímorská reštaurácia Elements vám pripraví nezabudnuteľné kulinárske zážitky z lokálnych surovín a čerstvých ingrediencií spolu s úžasným výhľadom. Môžete si vybrať organické, vegetariánske, vegánske, bezgluténové pokrmy či svetovú kuchyňu. Hlavná reštaurácia sa nachádza na pláži v replike vraku holandskej lode zo 17. storočia. Drinky si vychutnáte v plážovom bare pod holým nebom Sand Bar. Ak túžite po absolútnej romantike, zažite romantickú večeru pre dvoch v intímnej atmosfére v cabanas na pláži, kde vás bude obsluhovať váš osobný čašník. Večera stojí  $190,44 za pár vrátane dane a jej súčasťou je aj víno alebo šampanské, predjedlo, hlavné jedlo, dezert a čaj, káva alebo espresso. Carte Blanche je reštaurácia pre gurmánov, ktorí sú otvorení novým zážitkom a dokážu oceniť vysokú gastronómiu, ktorá nepozná limity. Highlightom je špeciálne 5 chodové menu - prekvapenie šéfkuchára, ktoré vám pripraví šéfkuchár Dennis van Daatselaar rovno pred vašimi očami. Popritom vám someliér a barman Maitre d' Glen Bonset odporučí vhodné víno a namieša prémiové drinky. Súčasťou reštaurácie je aj elegantný bar pre 14 hostí, kde môžete relaxovať v príjemnej atmosfére. Kapacita Carte Blanche je obmedzená - len 16 miest, aby zabezpečila exkluzivitu zážitkov. Večere sa tu bookujú mesiace vopred. Reštaurácia Flying Fishbone sa nachádza 30 minút autom na druhej strane ostrova pri šarmantnom rybárskom mestečku Savaneta a dostanete tu vychýrené lahodné čerstvé plody mora a steaky. Skvelé miesto, z ktorého dovidíte na pobrežie Venezuely a užijete si západ slnka.

Takto vás rozmaznajú

Hotelové spa Purun Spa používa vo svojich procedúrach prípravky z aloe a hostia dostanú navyše darček v podobe týchto prípravkov. Súčasťou rezortu sú aj outdoorové procedúry na pláži. V širokej ponuke nájdete napríklad špeciálne ošetrenia tváre, masáže (detoxikačné, hydratačné, pre mužov, citlivú pleť a podobne), omladzovacie, vyživovacie či zoštíhľujúce zábaly, ale aj pedikúru či manikúru. V rámci wellness a spa sa nachádza 24/7 otvorené fitnescentrum, pričom k dispozícii môžete mať osobného trénera, ale aj hodiny jógy.

Toto tu zažijete

Určite sa nudiť nebudete - môžete si vybrať niektorý z fakultatívnych výletov. Napríklad sa vydať džípom na safari, plávať a šnorchlovať v slávnom prírodnom bazéne, čo je tajný, ukrytý bazén obklopený skalami. Miesto, kde sa bazén nachádza, je obklopené najdrsnejším terénom na Arube, takže návštevníci majú pocit, že naozaj „niečo objavili”. Alebo sa môžete vybrať do indiánskych jaskýň, navštíviť slávnu Baby Beach či do izolovaných zátok Dos Playa a Boca Grandi. Prehliadka ostrova zasa zahŕňa kalifornský maják, kaplnku Alto Vista, prírodný most, ruiny mlynu na zlato Bushiribana či motýliu alebo pštrosiu farmu. Milovníci podmorského života majú šancu priblížiť sa pestrofarebnému exotickému životu pod hladinou mora a ponoriť sa do hĺbky 120 stôp, nechať sa očariť mystickou krásou koralov a dvoma potopenými vrakmi. Alebo sa na luxusnom katamaráne vyberte plaviť a šnorchlovať a objavovať pôvaby koralového útesu. Ak sa chcete naučiť potápať, žiaden problém. Práve tu máte šancu. Pokiaľ dáte prednosť súši, môžete si zajazdiť na koňoch alebo zahrať golf. Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok a vzťahy sa utužujú zážitkami - tu ich budete mať plné priehrštie!

Dopraviť sa do tohto luxusom a oddychom nabitého miesta trvá približne 14 hodín z Viedenského letiska. Na Arubu lietajú chartrové linky od spoločnosti KLM niekoľkokrát do týždňa priamo z Amsterdamu na letisko Reina Beatrix International Airport. Po prílete na letisko si môžete zobrať taxík alebo si vás vyzdvihne hotelový šofér a privezie vás autom rovno do hotela Bucuti & Tara Beach Resort