ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Tieto kubánske pláže musíte raz zažiť!

Tieto kubánske pláže musíte raz zažiť!

Našli sme raj pre dobrodruhov aj romantikov.

„Ostrov slobody” je preslávený lahodnými rumovými drinkami, voňavými cigarami, vášnivým tancom a socializmom. A plážami. Sú naozaj božské.

Perla Karibiku je výnimočnou dovolenkovou destináciou vďaka neodolateľnej kombinácii skvelého jedla, pitia, krásnej tropickej prírody, pohodových obyvateľov a jedinečnej atmosféry. Dá sa sem ísť prakticky po celý rok a jej slávne cigary, hudba, rum a pohostinnosť, vás jednoznačne dostanú! A tie pláže! Sú naozaj unikátne. Poradíme vám, ktoré budú šité na mieru vašim predstavám.

Pláže na Varadero

Pre akčných - pláže na Varadero

Najslávnejšie kubánske letovisko je zároveň aj najenergickejšie a turisticky najvychytenejšie. Na polostrove Hicanos, vzdialenom asi dve hodiny od Havany, vzniklo už v 16. storočí ako španielsky prístav. Neskôr ho preslávilo obrovské nálezisko soli. Názov Varadero v preklade znamená „kotvisko” a veruže tu zakotví väčšina turistov. Hovorí sa mu aj Kubánska riviéra, je posiate luxusnými hotelmi so špičkovými službami, kde vám splnia takmer každé želanie. Ale aj jednoduchšie penzióny pre menej náročných. Pláže majú dĺžku okolo dvadsať kilometrov a sú ako stvorené na nekonečné prechádzky. Pobyt na Varadere však nie je len o chytaní bronzu. Môžete sa tu naučiť salsu alebo potápať, plaviť sa katamaránom na ostrovy pri pobreží - napríklad na ostrov Crucero, alebo si zahrať golf v miestnom klube, ktorý existuje už od roku 1927. A ako sme spomínali, nezabudnuteľná Havana je len dve hodiny cesty a stojí za návštevu.

Robinsonova pláž Cayo Largo

Pre Robinsonov - Pláže na Cayo Largo

Ostrov, ktorý kedysi slúžil ako základňa pre karibských pirátov, sa nachádza približne 80 kilometrov od pobrežia Kuby, leží v súostroví Cannareos. Je tu iba jedna dedina, s názvom Isla del Sol. No zato tu funguje letisko, ktoré sem za vysnívanou dovolenkou uľahčuje cestu turistom z celého sveta. Turistov sem našťastie zatiaľ chodí málo, preto si tu môžete vyskúšať, aké je to byť na chvíľu Robinsonom. Dokonca sa tu ako na jedinom mieste na Kube toleruje nudizmus. Na plážach vzdialenejších od hotelov, málokedy stretnete počas dňa živú dušu. Jeho izolovanosť od okolitého sveta je dokonalým balzamom na dušu a telo. Márne by ste tu hľadali zábavu do rána, hektiku nočného života či celosvetové reťazce s rýchlym občerstvením. Všetky hotely sú luxusné a nachádzajú sa na južnom pobreží, pár krokov od gýčovo krásnej pláže s bielym pieskom a tyrkysovou vodou. Pri prechádzkach po ostrove sa môžete dostať aj na sever, porastený mangrovníkmi, no lepšie sa vykúpete na južnej strane. Voda na severe je totiž kvôli morskému prúdeniu zakalená a plná sedimentov. V tesnej blízkosti ostrova sa skrýva 30 kilometrov dlhý útes z čierneho koralu, ktorý môžete počas šnorchlovania preskúmať. Na ostrove sa napriek jeho izolovanosti určite nudiť nebudete. Môžete sa tu učiť španielčinu a salsu, navštíviť korytnačiu farmu, alebo sa večer plaviť na šíre more a pozorovať západ slnka z paluby jachty či katamaránu.

Pláž Cayo Coco je rajom pre potápačov.

Pre potápačov - Pláže na Cayo Coco

Kubu obklopuje asi 4000 ostrovov, väčšinou koralového pôvodu, ktoré sú ideálnym miestom na potápanie a šnorchlovanie. Jedným z najvychýrenejších je Cayo Coco, najväčší zo súostrovia Kráľovská záhrada (Jardines del Rey). Pri pohľade na palmy skláňajúce sa nad snehobielymi plážami vám napadne, že práve odtiaľto pochádza inšpirácia všetkých gýčových obrázkov. Cayo Coco je vyhľadávanou dovolenkovou destináciou aj pre božský pokoj. Mnohých turistov od jeho návštevy dlho odrádzal zdĺhavý a pomerne náročný presun z havanského medzinárodného letiska. To sa však od roku 2005 zmenilo a dnes priamo na letisko na Cayo Coco lietajú aj pravidelné linky. Ostrov momentálne patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce turistické destinácie, hotely pribúdajú.

Romantická pláž na dlhé prechádzky, to je Cayo Guillermo.

Pre romantikov - Pláž na Cayo Guillermo

Menším susedom ostrova Cayo Coco je Cayo Guillermo, spája ich dvadsať kilometrov dlhá umelá hrádza, ktorá je domovom tisícov ružových plameniakov. Najväčším lákadlom ostrova je pláž Playa Pilar na západnom pobreží, ktorá sa kedysi zaradila do prvej desiatky najkrajších karibských pláží. Nie je ešte preplnená stánkami so suverními, nevkusnými barmi a plechovými búdkami, kde sídlia školy potápania. Niečo pre romantikov! Na ostrove je síce niekoľko turistických rezortov, sú však citlivo zakompované do pôvodnej vegetácie. Hŕstka agentúr na ostrove ponúka kurzy potápania, jazdu na koňoch aj výlet na more spojený s lovom rýb harpúnou. Večery môžete stráviť v niektorom z miestnych barov zábavou v rytme salsy, s koktailom mojito v ruke.