Sardínia - najromantickejší ostrov v Taliansku

Sardínia - najromantickejší ostrov v Taliansku

Vychutnajte si ho na jeseň

Počas hlavnej sezóny ostrov celebrít, no zároveň aj množstva dovolenkárov. Po letnom ošiali vám Sardínia predstaví romantické zákutia, vďaka ktorým sa sem oplatí cestovať!

Existuje nespočetné množstvo miest a dôvodov, prečo navštíviť Sardíniu. Jedným z nich sú jej úchvatné pláže, ktoré sa niekde inde len tak nevidia. Nehovoriac o tom, že Sardínia je ostrovom celebrít, čo platí už veľmi dlho a muselo by ísť o v skutku veľkú náhodu, ak by ste tu žiadnu nestretli. Na konci augusta Sardínia zatvára dvere vrcholu letnej sezóny a otvára náruč všetkým zamilovným, ktorí by si radi vychutnať trocha súkromia.

Čo sa teploty týka, báť sa iste nemusíte. Do konca septembra sa ukazovateľ teplomera vyšplhá až do 30 °C, a tak asi tušíte, že koncom letnej sezóny sa na Sardínii leto ešte ani zďaleka nekončí. Okrem toho, v tomto období si budete môcť vychutnať všetky romantické zákutia osamote, bez pohľadov množstva turistov a dovolenkárov. Že o akých všetkých zákutiach je reč? To všetko sa dozviete, a o to viac sa budete tešiť.

Mesto na vysokej nohe - Porto Cervo

„Number one“, čo musíte počas romantickej dovolenky na Sardinii navštíviť je mesto Porto Cervo. Musíte sa však poriadne pripraviť - nahoďte sa do tých najlepších a vykročte do večerného mesta, avšak tentokrát bez háld turistov. Zamierte na dobrú večeru a neskôr do jedného z barov, v ktorých vás nenechajú zaspať. Presne o tomto je Porto Cervo. Jedným dychom však treba doplniť, že vaša peňaženka zažije menší prievan.

Samozrejme, drahšie reštaurácie či nočné bary nie je to jediné, čo mesto, do ktorého sa chodí tak trocha na vyššej nohe, zamilovaným párom ponúkne. Práve naopak! Treba sa prejsť po promenáde pri západe slnka, prístavom a najmä uličkami mesta Porto Cervo. Sami zistíte, že romantická atmosféra tu dýcha na každom kroku, no nezabudnite pri tom ani na všetky tie krásne pláže v okolí.

Malebné historické mesto Castelsardo

Pokiaľ vaša romantická duša túži po niečom inom, napríklad historickom malebnom mestečku s viac, než 900 ročnou históriou, potom sa rozhodne vyberte do mesta Castelsardo. Niežeby v Porto Cervo nebolo čo obdivovať, to ani zďaleka, ale toto mesto je predsa len niečím výnimočné. Tak napríklad množstvo možností výletov vo dovjici v okolí a spoznávanie prírody s  očarujúcimi scenériami.

Netreba však zabúdať na to, že na Sardínii je v tomto období ešte pravé letné počasie a voda je taktiež veľmi príjemná. Pláže nepraskajú vo švíkoch a vy si tak budete môcť užiť konečne trocha súkromia. V okolí Castelsardo nájdete pláže Cala Ostina a Lu Bagnu. Zavítajte sem a nielenže si ich budete môcť dosýta vychutnať, ale rovno pod nosom budete mať aj neopakovateľné prírodné scenérie.

Mekka romantiky Sardínie - Cagliari

No a nakoniec, nespomenúť hlavné mesto Sardínie, mekku romantiky tohto ostrova, Cagliari? To by bol hriech. Poprechádzate sa úzkymi malebnými uličkami, uvidíte množstvo historických pamiatok a ešte k tomu, užijete si tu aj rušný nočný život. V blízkosti Cagliari sa nachádzajú aj tie najkrajšie pláže celého ostrova - Chia Beach-Su Giudeu či Villasimius-Punta Molentis. Čo viac si priať?