Rockaway Beach - najväčšia mestská pláž USA

Rockaway Beach - najväčšia mestská pláž USA

Írska riviéra mesta New York

Už tradične sa mesto New York navštevuje kvôli tým najväčším lákadlám - Socha slobody, Empire State Building či Central Park. Napadlo by vám však niekedy navštíviť New York kvôli pláži?

Mnohým z nás by možno nenapadlo, že New York má aj svoje mestské pláže, nieto ešte cestovať takú diaľku, aby sme ich videli na vlastné oči. A to je škoda! Napriek tomu, že New York je známy predovšetkým vďaka úplne iným chuťovkám, pláž Rockaway by sa medzi ne mohla pokojne zaradiť. Koniec-koncov, ide predsa o najväčšiu „urban beach“ v celých Spojených štátoch, a to predznamenáva množstvo zábavy.

Ak sme hovorili o zábave, nebolo to iba tak. Rockaway beach je známa svojou letnou návštevnosťou á la „hlava na hlave“, no nebojte sa - nie vždy, a nie všade. Ak vás to neodradí, čaká vás americký plážový sen. Stretnete poriadnu kopu zaujímavých ľudí, naučíte sa, ako zvládnuť vlny na doske v škole surfovania, nakúpite si retro-plážovú módu, no a čo by to bolo za ameriku, keby ste na jedlo nenatrafili na každom kroku?

Rockaway beach sa zvykla nazývať aj Írska riviéra, a to vďaka početnej Írskej populácií Queensu. Nuž, možno sa tu budete cítiť, aspoň tak trochu, ako v Európe. Užiť si tu budete môcť aj plážové párty, na ktoré vás privezie NYC Beach Bus - nebudete tak musieť reiešiť dilemu, ako sa sem dostať. Ale ak by ste sa rozhodli vyskúšať pravé americké metro, nezabudnite vystúpiť na zastávke Rockaway Park–Beach 116th St.