ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Raj na zemi naozaj existuje!

Raj na zemi naozaj existuje!

Je ním šesťhviezdičkový maldivský rezort Conrad Maldives Rangali Island.

Objavili sme tajnú skrýšu svetových celebrít, kde môžete bývať v luxusnej vodnej vile s presklennými podlahami, večerať pod morom v objatí žralokov, degustovať víno vo vinotéke s čiernym pieskom.

Predstavte si, že vás niekto unesie od stresu a šedi každodenného života. A nie len tak hocikam. Unesie vás hydroplánom na súkromný ostrov, jeden z desiatok exotických ostrovných perál uprostred Indického oceánu. Ocitnete sa na mieste s bieloskvúcimi plážami a vodou takou tyrkysovou, až máte podozrenie, že ju ktosi musel dofarbiť vo Photoshope. A z tejto nádherne modrej hladiny plnej rýb a morských tvorov sa vynárajú na koloch luxusné vilky. S vírivkou či bazénom, terasou na opaľovanie a ansáblom usmiateho personálu, ochotného splniť vám každé želanie. 

Relaxujete na terase vodnej vily s koktailom v ruke a pozorujete vzrušujúce divadlo, ktoré sa odohráva pod priezračnou vodnou hladinou, priamo pod vašimi nohami. Skutočná romantika prichádza s východom a západom slnka, kedy vás hra prírody absolútne uchváti. Prežívate dokonalú symbiózu súše s oceánom, človeka s prírodou. Luxus naboso, s nohami v snehobielom piesku. Ste na mieste, kde čas neexistuje. A každé vaše želanie sa mení na skutočnosť. Okrem špičkových služieb a absolútneho súkromia prežijete v tejto rajskej záhrade neopakovateľné zážitky, pre ktoré sa oplatí žiť a zomrieť. Kde inde si zaplávete s veľrybími žralokmi alebo romanticky povečeriate pod hladinou mora v objatí podmorskej ríše? Alebo sa budete plaviť pri západe slnka po oceáne a sledovať raje obrovské? Kde inde potešíte všetky zmysly, zrelaxujete telo a oživíte unavenú dušu, než práve tu, na „najlepšej adrese” na celých božských Maldivách?

Raj na zemi sa rozkladá na dvoch súkromných maldivských ostrovčekoch tvoriacich Ari Atoll, vzdialených 30 minút hydroplánom, s názvom Conrad Maldives Rangali Island.

Zoznam ocenení tohto hotelového komplexu, ktorý pozostáva z najluxusnejších víl, najvychýrenejších reštaurácií a najlepších wellness centier na celých Maldivách, by pokojne vydal na stredne hrubú knihu. Azda vám postačí vedieť, že vlani získal viacero ocenení, napríklad World Travel Awards za najlepší hotel v Indickom oceáne či dokonca aj ocenenie najlepšieho hotela na svete. Súčasťou rezortu je aj reštaurácia Ithaa, ktorá je prvou a jedinou reštauráciou pod hladinou mora.

Kde budete bývať

Rezort bol pôvodne známy ako Hilton Rangali Maldives Island a za jeho projektovaním stoja špičkoví dizajnéri a architekti zo spoločnosti WATG, ktorá má na svojom konte množstvo najznámejších a najoceňovanejších hotelových a iných zariadení po celom svete. V roku 1961 navrhli prvý koncept rezortu s vodnými vilkami, bol na ostrove Bora Bora. Pri navrhovaní dizajnu rezortu Conrad Rangali Maldives Island teda vedeli vychytať muchy a usilovali sa čo najviac čerpať z výhod jeho vodného prostredia. Obývačka niektorých viliek má preto podlahu z priehľadného skla, okrúhlu otáčavú posteľ, vonkajšiu vírivku a bazén s neobmedzeným výhľadom na oceán a čo najmenej stien a dvier. Takže sa naozaj cítite ako súčasť toho fascinujúceho prostredia. Pobyt v takýchto vilkách je dokonalou symbiózou s prírodou s puncom šesťhviezdičkového luxusu a moderných technológií.

Pred dvoma až piatimi rokmi boli všetky vily v rezorte zrenovované a znovu zariadené. Pribudli celkom nové tenisové kurty a nový personál. O vašu dovolenku snov sa dnes postará 560 zamestnancov.

Toto ste určite nevedeli

Nečudo, že rezort je obľúbeným dovolenkovým útočiskom mnohých hercov, vrcholových športovcov a iných osobností. Po svojich posledných Olympijských hrách sa tu napríklad dával dohromady špičkový americký plavec Michael Phelps. Ubytoval sa v najlepšej vodnej vilke — Sunset Water Villa - s neuveriteľnou rozlohou 360 metrov štvorcových, s fantastickým výhľadom na lagúnu, so súkromnou terasou, bazénom, jacuzzi, vlastným služobníctvom. Čas trávil plávaním medzi koralovými útesmi, plážovým volejbalom, vodnými športami či rybárčením na dhoni, tradičnej maldivskej loďke.

Aké zážitky vás tu čakajú?

Vďaka tomu, že rezort pozostáva z dvoch ostrovov, poskytuje rôznorodosť zážitkov, služieb i zákutí a je destináciou sám o sebe. Môžete si užívať absolútne súkromie a nerušený pokoj vo vilkách na maličkom ostrove Rangali a zároveň využívať reštaurácie, spa a ďalšie zariadenia na väčšom, živšom hlavnom ostrove Rangalifinolhu. Povedané inými slovami: nuda vám rozhodne nehrozí.

Okolité vody sú domovom delfínov, korytnačiek ba dokonca aj veľrybích žralokov a najväčšej raje - manty obrovskej, a ostrovy obklopuje koralový útes. Conrad Maldives Rangali Island je jediný rezort na Maldivoch, kde môžete sledovať úchvatné predstaveníe rají suchou nohou. Môžete tu celé dni šnorchlovať, potápať sa či venovať sa rôznym vodným športom ako je jachting, parasailing, vodné lyžea podobne.

Napriek tomu, že Maldivy sú vychýrenou destináciou najmä pre páry, dovolenku snov tu môžete zažiť aj so svojimi ratolesťami. V Conrad Maldives Rangali majú pre ne pripravené neopakovateľné zážitky v detskom klube Majaa. VIP služby a aktivity pre deti smelo konkurujú tým pre dospelých.

Ako rozmaznáte dušu aj telo?

Zážitkom samým o sebe je návšteva niektorého zo špičkových rezortových wellness a spa centier. Conrad Maldives Rangali Island je prvým maldivským rezortom, do ktorého sa chodí cielene na skrášľovacie, detoxikačné i liečivé terapie a jediným hotelom na ostrovoch, ktorý má dve samostatné spa centrá, každé s vlastnou filozofiou, procedúrami a liečivými produktmi. Asi vás už neprekvapí, že centrá obnovujúce telo i dušu sa v tomto raji nachádzajú priamo nad morskou hladinou, takže počas procedúr máte bezprostredný kontakt s prírodou. A ako inak, majú na konte množstvo ocenení a v ponuke procedúry od výmyslu sveta, vrátane holistickej liečby spájajúcej masáže, terapie, jedálniček a podobne. Ak chcete preniknúť do tajomstiev jogy alebo ju už pravidelne praktikujete, k dispozícii vám bude osobný učiteľ jogy. A tiež naturopat, výživový poradca, osobný fitness tréner či kaderník.

Na čom si môžete pochutiť?

Čo by to bola za dovolenka, keby ste obišli svoje chuťové poháriky? Rezort Conrad Maldives Rangali Island je bez preháňania gastronomickým nebom. Jeho jedenásť reštaurácií sa teší takej reputácii, že ho vyslovene cielene vyhľadávajú všetci gurmáni a milovníci pôžitkov.

Hlavným reštauračným zariadením v rezorte je Atoll Market, kde sa pokrmy servírujú formou bufetových stolov a podlahu tvorí jemnučký biely piesok. Stereotyp vám rozhodne nehrozí, v ponuke sú totiž jedlá z ôsmich rozdielnych kuchýň, vrátane talianskej, japonskej, indickej, z grilu. A samozrejme, lahôdky z vlastnej cukrárne a pekárne. Koko Grill zasa servíruje deväť chodové pokrmy japonskej kuchyne. Mandhoo je a lá carte koncept orientovaný na zdravé, bio a organické produkty, je prepojený s holistickými procedúrami hotelového spa. Ak si chcete vychutnať čerstvé ryby a plody mora či mäsové pokrmy, zamierte do reštaurácie Sunset Bar & Grill, kde vás usadia na terasu s úchvatným výhľadom na koralové útesy.

Vo Vilu Restaurant and Bar vám zasa pripravia mediteránsku gurmet kuchyňu. Podnik je však známy predovšetkým svojou širokou ponukou martini, ponúkajú až 80 druhov. Keď sme pri tých koktailoch, v tomto rezorte miešajú najlepšiu margaritu na svete! Aspoň to tvrdí známa americká kráska Dita Von Teese, ktorá chodí do rezortu pravidelne na pár dní vypnúť, leňošiť v hojdacej sieti či privátnom bazéne. Musíme spomenúť aj hotelové víno. V hotelovej podzemnej vínnej pivnici sa ukrýva vyše 20-tisíc fliaš vína. A v Cheese&Wine Bar s dlážkou pokrytou čiernym sopečným pieskom privezeným až z Nového Zélandu, si môžete k vínu pochutnať výberom 101 druhov syrov, na ktoré dozerá hotelový Maître de Fromage.

Absolútnym gastronomickým unikátom a jedinečným zážitkom je hotelová reštaurácia Ithaa, ktorej názov v preklade znamená Matka perál. Svoje brány cez špirálovité schodisko na konci móla otvorila v roku 2005, dizajnovo a architektonicky sa na nej podieľala novozélandská dizajnérske spoločnost M.J. Murphy Ltd.  V roku 2014 ju New York Daily News označili za „najkrajšiu reštauráciu sveta”. Oprávnene, jej interiér je totiž dielom matky prírody. Je prvá a jediná reštaurácia pod hladinou oceánu a cez celopresklenné steny umožňuje svojim hosťom 180 stupňový panoramatický výhľad na živé koralové záhrady a fascinujúci podmorský svet, ktoré ju obklopujú. Pri príležitosti päťročného výročia od otvorenia si jej priestory bolo možné rezervovať na noc ako unikátny podmorský apartmán a za určitých podmienok je to možné i dnes.

Reštaurácia je zaradená medzi top 10 najdrahších reštaurácií sveta, ocenených Michelinovou hviezdou. Je obľúbeným miestom na svadby či výročia a predstavte si, že deťom je vstup dovolený iba cez obed, nie na večeru. A vy sa musíte vo večerných hodinách elegantne obliecť, aby vás sem pustili.

Naservírujú vám tu pokrmy, ktoré kráčajú s najnovšími gastronomickými trendami a sú fúziou modernej európskej a ázijskej kuchyne. Samozrejmosťou je kaviár a lahôdky ako agnolotti plnené kačacím mäsom či maldivské carpaccio z homára. Obed musí byť ľahký, preto vám pripravia také špeciality ako šalát zo zeleného manga a papáje s prudko orestovanými mušľami, dekorovaný mrkvovou penou, žeruchou a pokvapkaný organickým olivovým olejom alebo čerstvo ulovenú grilovanú rybu s citrónovým zemiakovým pyré, restovanou mladou púčikovou kapustou, dekorovanú citrónovou trávou. Prípadne vám denný úlovok naservírujú so šafranovým rizotom a krémom beurre blanc. Tieto nevšedné kombinácie vysokej gastronómie na jedálnom lístku Ithaa, ktoré pohladia všetky vaše zmysly, má na svedomí šéfkuchár celého rezortu, Ayyoub Salameh. Špecialista na taliansku a morskú kuchyňu tvrdí, že jedlo je ako pieseň. „K hosťom sa prihováram prostredníctvom svojich kulinárskych výtvorov. Chcem aby počuli ich melódiu. A ak to cítia a jedlo sa stane témou pri stole, považujem to za úspech,” hovorí.

Stále sa vám máli? Nuž, pre nenapraviteľných romantikov vám hotel ochotne pripraví súkromnú večeru na pláži, s vlastným šéfkuchárom a čašníkom.

Predovšetkým pohostinnosť, ústretovosť a špičkový servis je to, nad čím sa rozplývajú na portáli TripAdvisor hostia tohto rezortu v rekordných vyše 1300 recenziách. Tu jednoducho vždy dostanete niečo naviac. Kevin z anglického Brightonu, jeden z recenzentov mal takúto skúsenosť: „Conrad Maldives Rangali Island nielen že je jedným z nakrajších miest, aké môžete na našej planéte navštíviť. Skutočne výnimočným ho robí jeho personál a pozornosť, akú venujú detailom. Jeden príklad za všetky: Keď sme sa v deň nášho výročia s manželkou vrátili z večere, naša vila sa kúpala v kvetoch - čakal nás voňavý kúpeľ, šampanské a jahody. Skutočne milá pozornosť, ktorá urobila náš slávnostný večer nezabudnuteľným.”