Prečo sa na jeseň oplatí dovolenkovať na Tenerife

Prečo sa na jeseň oplatí dovolenkovať na Tenerife

Španielsky trhák tohto roku

Aj keď je už leto na ústupe, ešte vždy sa možno spoľahnúť na niektoré zo stredomorských destinácií. Jednou z nich je i Tenerife - najväčší z Kanárskych ostrovov. Presvedčte sa.

Toto leto zažívalo Španielsko veľký dovolenkový boom. Teraz by však bolo na čase vychutnať si túto krajinu aj inak, než s neuveriteľným množstvom turistov, no a povedzme si narovinu, ktoré iné miesto poslúži lepšie, než Kanárske ostrovy? Nuž, zaužívaný názov - „Ostrovy večnej jari“ - nezískali len tak. Príjemne je tu predsa počas celého roka a na jeseň si budete môcť užiť zaručene letné počasie. A obzvlášť na Tenerife.

Pokiaľ ste nestihli letnú dovolenku počas hlavnej sezóny alebo ste si dovolenku ponechali na jeseň, Tenerife je tou správnou voľbou. Teploty sa tu ešte stále pohybujú aj nad 30 °C a tak bude o letné počasie dobre postarané. Najlepšie však na tom je, že o nádherné tmavé pláže najväčšieho spomedzi Kanárskych ostrovov sa nebudete musieť deliť s množstvom ostatných dovolenkárov. Možno iba trošičku.

Pláž Jardin v Puerto de la Cruz

Vychutnajte si nádherné pláže, ktorých má ostrov Tenerife neúrekom. Najväčším ťahákom sú tzv. čierne pláže sopečného pôvodu a azda najznámejšou z nich je pláž Jardin v Puerto de la Cruz. Je naozaj očarujúca - siahodlhá, široká, tmavá, jemná sopečná pláž s neskutočnou scenériou Atlantického oceánu, množstva vysokých pálm a taktiež mesta Puerto de la Cruz, ktoré sa oplatí navštíviť.

Samozrejme, oplatí sa ísť aj na iné pláže, avšak treba medzi nimi starostlivo vyberať, pretože všetky ich pravdepodobne počas dovolenky na Tenerife navštíviť nestihnete. Výbornou voľbou, najmä na jeseň, je Playa de Las Teresitas - dlhá pláž s nádherne čistou vodou a zlatistým pieskom. A to jesenné súkromie, ktoré si tu bude môcť užiť je na nezaplatenie! A čo tak tyrkysová pláž El Duque? Nuž, voľba je len na vás.

Malebná dedinka na Costa Adeje

To, čo počas dovolenky na Tenerife určite nebudete môcť vynechať sú tie najznámejšie mestá ostrova. Začať môžete jeho hlavným mestom - Santa Cruz de Tenerife a pokračovať tradičnou rybárskou dedinkou San Juan, ktorá sa vám počas jesennej dovolenky bude zdať romantickejšia, než kedykoľvek predtým. V hľadíčku však musíte mať aj turistické centrum ostrova - Adeje, kde sa začína rozvidnievať až večer, a to i na jeseň.

Výhodou jesennej dovolenky na ostrove, kde je letné počasie takmer počas celého roka je aj fakt, že sa z vás opäť budú môcť stať nachvíľu deti. Ako je to možné? Málokto vie, že je to práve Tenerife, kde sa nachádza najokázalejšia „vodná atrakcia“ Európy - Siam Park. V lete síce praská vo švíkoch, ale na jeseň? Na jeseň si tento water park užijete dosýta. A nie len vy, ale aj vaše deti, ktoré sem vziať jednoducho musíte.

Rieka Mai Thai v Siam Park

Ak sa na najväčší Kanár vyberiete na jeseň, nemôžete nič pokaziť. Dokonca, sklamaní nebudú ani milovníci turistiky. Veď je to práve Tenerfie, kde sa nachádza najvyšší vrch celého Španielska, Pico de Teides. Nakoniec treba ešte podotknúť, že ceny sú oproti hlavnej letnej sezóne veľmi priaznivé a okrem toho, Tenerife je aj v blízkej doletovej vzdialenosti. To poteší azda každého. No a neskorá letná dovolenka môže začať!