Maya Bay - slávna filmová pláž Thajska

Maya Bay - slávna filmová pláž Thajska

S Leom to však vtedy na Oscara ešte nebolo...

Chcete sa aspoň na chvíľu cítiť ako Leonardo DiCaprio alebo si len tak vychutnať čaro ďalšej z najlepších pláží sveta? Ak raz navštívite Maya Bay, nikdy z nej už nebudete chcieť odísť.

Počuli ste už niekedy o najslávnejšej filmovej thajskej pláži? Ak aj nie, vonkoncom by ste neboli prví. Maya Bay si teda vyslúžila prezývku, ktorá jej naozaj svedčí, a okrem toho, zaradila sa i medzi najlepšie pláže sveta. A to je úspech! Rozhodnúť sa tráviť dovolenku na ostrove Koh Pee Pee a nenavštíviť Maya Bay je priam nepredstaviteľným sci-fi. Veď piesok tu má tú najbelšiu farbu a voda je priezračná natoľko, že sa nedá prirovnať azda k ničomu.

Pláž Maya Bay sa stala slávnou najmä vďaka filmu „The Beach“ (Pláž), kde sa v hlavnej úlohe predstavil Leonardo DiCaprio. Vtedy to však Leovi oscarovo ešte nevyšlo. Maya Bay však nepochybne patrila k tým najkrajším plážam celého Thajska už dávno predtým. Film už iba podčiarkol jej neopísateľnú krásu. No a napriek tomu, že film bol skôr triler a dráma, ruku na srdce - kto by si nechcel vyskúšať rolu kohokoľvek na tak úchvatnej pláži?

Scenéria, ktorú tu zažijete sa už tak akosi očakáva. Predsa len ide o jednu z najlepších pláží sveta. Ale čo poloha a doprava? Nuž, ak si myslité, že sa ubytujete na meter od pláže, ste na poriadnom omyle. Na „hlavnom“ ostrove Koh Pee Pee Don si zapožičiate tradičnú thajskú loď (2 000 baht-ov na celý deň, čo je približne 50 €) a na ostrov Koh Pee Pee Lee, na ktorom sa pláž nachádza, sa dopravíte sami. O zážitok tak budete mať postarané!