ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kde si oddýchnuť na Veľkú noc?

Kde si oddýchnuť na Veľkú noc?

Plné vedro ľadovej vody a štipľavé korbáče? Tento rok nie!

Osviežte sa na Veľkú noc nezabudnuteľným víkendom, ktorý rozmazná a ozdraví vaše telo i dušu. A nemusíte ani chodiť ďaleko.

Dajte zbohom zimou skrehnutým kostiam a užite si wellness víkend ako sa patrí. Po ruke máte výborne wellness zariadenia a termálne kúpele s plným priehrštím ozdravných procedúr a kúr, ktoré vás dajú dokopy po zime a naštartujú na teplé dni. Kde? No predsa v Maďarsku, Rakúsku a u nás doma, na Slovensku.

Kúpeľné stredisko v Maďarsku, Hevíz.

Nie nadarmo sa hovorí, že naši južní susedia sú krajinou kúpeľov, termálnych prameňov a wellness. Relaxovať môžete neďaleko Bratislavy, ale aj pri Balatone. V jeho juhovýchodnom cípe sa dokonca nachádza najväčšíe a najznámejšie kúpeľné stredisko v Maďarsku menom Hévíz. Najväčšie prírodné termálne jazero v Európe s liečivou vodou a bahnom má v lete teplotu vody medzi 33 - 34 stupňov Celzia, v zime 26 -2 8 stupňov, takže sa v ňom môžete pokojne kúpať aj v apríli. Okrem toho, kúpeľná kúra blahodárne pôsobí na liečenie chorôb pohybového ústrojenstva, chrbtice, kĺbových ochorení, reumatických ťažkostí a pri gynekologických problémoch. Ak dostanete chuť zažiť aj trochu dobrodružstva, vyberte sa na neďaleký zámok Festenic v Keszthely. Vďaka svojej knižnici je preslávený po celom svete. Za návštevu stoja aj zrúcaniny hradu v Sümegu, Tátice a Szigligetu.

Čo takto rozlúčiť sa so zimou v podobe veľkonočnej lyžovačky v Rakúsku? Z pocukrovaných svahov si môžete odskočiť do sauny alebo do vírivky a uvoľniť preťažené svaly. Rakúšania to fakt vedia a wellness v ich hoteloch či penziónoch zvyčajne naozaj stojí za to. Ak to náhodou so snehom v apríli nevyjde, nesmúťte. Za jarným detoxom sa vydajte do Štajerska, konkrétne 65 kilometrov juhovýchodne od krajinského hlavného mesta Graz. V tejto oblasti termálnych prameňov si môžete dopriať nielen kúpeľné, ale aj kulinárske pôžitky, najmä v znamení tekvíc, čokolády Zotter a vína. Aktívni športovci si prídu na svoje na turistických chodníkoch a môžu prevetrať bicykle na rozmanitej spleti cyklistických trás. V kúpeľných strediskách Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf a Sebersdorf vyvierajú z hlbín zeme ozdravné termálne pramene priamo do bazénov v termálnych kúpeľoch. Každý z týchto šiestich „wellnessových chrámov“ má osobitý charakter s odlišným tematickým, resp. terapeutickým zameraním. Čo viac si priať pre zdravie?

Wellness a sauna má blahodárne učinky na ľudský organizmus.

Zahanbiť sa rozhodne nenecháme ani doma. Vedeli ste, že Slovensko je nesmierne bohaté na geotermálne vrty? Až 87 % z nich sa pritom využíva na rekreáciu, na plnenie termálnych bazénov, kúpalísk a wellness. Aj priamo v srdci Slovenska, kúsok od svahov, sa nachádza niekoľko termálnych kúpalísk, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. Po športových zážitkoch tak môžete nechať oddýchnuť unavené svaly v akvaparku, wellness alebo termálnom bazéne. Hotely a akvaparky myslia aj na vaše ratolesti - nudiť sa určite nebudú.

Máte chuť radšej niekam zaletieť? Na Veľkú noc budú ideálne Kanárske ostrovy a Madeira - ostrov večnej jari. Kanárske ostrovy majú sopečný pôvod a uchvátia vás svojou rozmanitosťou. Nájdete tu pieskové duny a púšť, vysoké pohoria, sopky a krátery, subtropické lesy a plantáže. Je tu nádherná príroda, palmové háje a kvetinové záhrady či piesočnaté, vulkanické pláže, kde davizmus rozhodne nehrozí. Ideálne pre tých, ktorým sa čakanie na letnú dovolenku zdá pridlhé.