Gordon Beach - plážová pýcha Izraelu

Gordon Beach - plážová pýcha Izraelu

Štýl à la Rio de Janeiro!

Mestská pláž izraelského mesta Tel Aviv získala už mnohé prirovnania a každé z nich jej aj naozaj svedčí. O Gordon Beach sa však treba dozvedieť viac. A treba ju i navštíviť.

Mestské pláže (urban beaches) majú svoje čaro, a inak tomu nie je ani v prípade jednej z top pláži Izraelu - Gordon Beach. Dokonca patrí medzi tie najlepšie mestké pláže na svete. Mohlo by sa zdať, že tým už bolo povedané azda všetko, no opak je pravdou. Je toho oveľa viac, než si myslíte. Gordon Beach, napríklad, pripomína pláž Copacabana či Ipanema, akurát že sa nachádza v Tel Avive. A to predznamenáva, že vám bude opať raz horúco!

Hlavnú sezónu prežíva jedna z najatraktívnejších pláží nielen Izraelu, ale celého sveta v mesiacoch máj až október. Za normálnych okolností by sme vám sem poradili cestovať inokedy, mimo sezóny, ale toto je predsa Gordon Beach! Sem treba prísť v čase, kedy sa na pláži nebudete môcť pohnúť, aby ste si vychutnali všetko to, čo ponúka - nepretržité párty, opálené sexi telá či vodné a plážové športy. Tu sa chodí v tom najväčšom návale a s davom.

Ak už raz navštívite Izrael, konkrétne Tel Aviv, Gordon Beach určite neminiete. Nachádza sa totiž blízko centra a lemuje ju dlhá promenáda, ktorá vám znova pripomenie brazílske Rio. Počas prechádzky vás dokáže táto promenáda prekvapiť kadečím. Zastavte sa pri niektorej časti pláže a zahrajte si volejbal alebo tradičný izraelský šport - matkot. Nakoniec možno ešte spomenúť otvorenosť LGBT komunite, ktorá si tu tiež nájde svoje miesto.